Στο Βελιγράδι ο γενικός εισαγγελέας του ΔΠΔ

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008 11:08
A- A A+

Ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, κ. Σερζ Μπράμερτζ, πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη εργασίας στο Βελιγράδι, προκειμένου να συζητήσει με τη σερβική ηγεσία ζητήματα που άπτονται της συνεργασίας του Βελιγραδίου με το Δικαστήριο, ενόψει και της συζήτησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 15 Σεπτεμβρίου, για το ενδεχόμενο εφαρμογής της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης Σερβίας-Ε.Ε.

Σήμερα, ο γενικός εισαγγελέας της Χάγης αναμένεται να συναντηθεί με τον αρμόδιο για τα εγκλήματα πολέμου εισαγγελέα της Σερβίας, κ. Βλαντίμιρ Βούκτσεβιτς, με μέλη της ειδικής ομάδας δράσης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καταζητούμενων από το ΔΠΔ, καθώς και με τον πρόεδρο του σερβικού Εθνικού Συμβουλίου για τη Συνεργασία με τη Χάγη, κ. Ρασίμ Λιάγιτς.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γενικού εισαγγελέα του ΔΠΔ, Όλγα Καβράν, ο κ. Μπράμερτζ θα συζητήσει στο Βελιγράδι ζητήματα που αφορούν την πρόσβαση του Δικαστηρίου σε έγγραφα και αρχεία των σερβικών αρχών, την προστασία των μαρτύρων, καθώς και την πορεία των ερευνών για τη σύλληψη των δύο ατόμων που εξακολουθούν να καταζητούνται από το ΔΠΔ, του Ράτκο Μλάντιτς και του Γκόραν Χάτζιτς.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του γενικού εισαγγελέα του ΔΠΔ από τότε που συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, στις 21 Ιουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή