Ενας Γεωργιανός αστυνομικός νεκρός από πυρά Ρώσων στρατιωτών

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008 12:01
A- A A+

Ένας αξιωματικός της γεωργιανής αστυνομίας σκοτώθηκε σήμερα από πυρά Ρώσων στρατιωτών σε γεωργιανό έδαφος, κοντά στην αποσχισθείσα περιοχή της Νότιας Οσετίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στην Τιφλίδα.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν Ρώσοι στρατιώτες που έχουν σταθμεύσει στο έδαφος της Γεωργίας κοντά στην αποσχισθείσα Νότια Οσετία άνοιξαν πυρ εναντίον γεωργιανού αστυνομικού φυλακίου σήμερα, τραυματίζοντας σοβαρά στο κεφάλι και στον ώμο τον αστυνομικό, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του αργότερα στο νοσοκομείο.

"Γεωργιανό αστυνομικό φυλάκιο βρέθηκε υπό τα πυρά ενός ρωσικού σημείου ελέγχου στο Καρατέλι σήμερα γύρω στις 09.15' τοπική ώρα (08.15' ώρα Ελλάδος). Οι Ρώσοι έβαλαν εναντίον του δύο φορές. Η γεωργιανή αστυνομία δεν απάντησε στα πυρά", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Τσότα Ουτιατσβίλι.

Οι ρωσικές δυνάμεις αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους, είπε ο Ουτιατσβίλι. "Οι Ρώσοι είπαν ότι πιστεύουν πως ο αστυνομικός πυροβολήθηκε από Οσέτιους και δεσμεύτηκαν να διενεργήσουν έρευνα για το περιστατικό και να τιμωρήσουν όσους ευθύνονται", πρόσθεσε ο Γεωργιανός εκπρόσωπος.

Οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να έχουν αποχωρήσει έως τις 15 Οκτωβρίου από τη Γεωργία - πλην των αποσχισθεισών εδαφών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας - όπως προβλέπει συμφωνία που συνήψαν στη Μόσχα τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νικολά Σαρκοζί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή