Παπαρήγα: Οι εργατοϋπάλληλοι να «γκρεμίσουν» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008 15:27
EUROKINISSI

A- A A+

Κάλεσμα στους εργατοϋπάλληλους να «γκρεμίσουν» τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απηύθυνε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ. «Να ξεμπερδεύουμε με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο σαν κομματικούς σχηματισμούς, αλλά να φέρουμε σε θέση ήττας την αστική τάξη, τα μονοπώλια, προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

Αναφερόμενη στην παρουσία του πρωθυπουργού στην 73η ΔΕΘ, η γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι ο κ. Καραμανλής ήταν προβλέψιμος και σημείωσε πως ο Σεπτέμβριος δεν φέρνει τίποτε νέο, όπως δεν έφερνε και επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αφού -όπως είπε- 365 μέρες τον χρόνο εφαρμόζονται οι αντεργατικές πολιτικές τους.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, η ΝΔ δεν «εξαγνίστηκε» όσο ήταν στην αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε «λευκή περιστερά», στα χρόνια που είναι αντιπολίτευση, ενώ για τον ΣΥΝ παρατήρησε ότι «ψηφοθηρικά επικεντρώνει σε συγκεκριμένα ζητήματα την πολιτική του (άρθρο 16, γενιά των 700 ευρώ), προτείνει "μεθαδόνη", δηλαδή το χάπι που θα διατηρήσει τη φτώχεια». «Όμως η φτώχεια -τόνισε η γγ του ΚΚΕ- δεν κρύβεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εξαγνίσει την Ε.Ε. και ψηφίζει μαζί με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο». «Στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι κοσμοπολίτες, στην Ελλάδα φοράνε τζιν και γίνονται επαναστάτες», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Αλ. Παπαρήγα: Γκρεμίστε και τα δύο κόμματα

Αλ. Παπαρήγα: Γκρεμίστε και τα δύο κόμματα

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε: «Σκάνδαλο υπάρχει. Τα περισσότερα σκάνδαλα είναι νόμιμα, υπάρχει σύνδεση κράτους και μονοπωλίων. Οι αποκαλύψεις των σκανδάλων συμβαίνουν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Το ανέδειξε το ΚΚΕ πριν χρόνια και δεν έγινε θέμα. Γιατί τώρα έγινε θέμα;»

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ θα τους δώσει γενικό πολιτικό χαρακτήρα και εξέφρασε τη σιγουριά ότι το κόμμα θα βγει ακόμα πιο δυναμωμένο από το 18ο συνέδριο του και αυτό -συμπλήρωσε- θα το βοηθήσει να δώσει με μεγαλύτερη επιτυχία τη μάχη των ευρωεκλογών.

Το πρωί η γ.γ. του ΚΚΕ επισκέφθηκε τη θεραπευτική κοινότητα «Ιθάκη» κι ενημερώθηκε για τα προγράμματα απεξάρτησης που εφαρμόζονται εκεί, ενώ μετά τη συνέντευξη Τύπου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Siemens.

Tην Πέμπτη η κ. Παπαρήγα, θα επισκεφθεί στις 9:30 το πρωί, το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας (Παπαφλέσσα 2, Νέα Ιωνία), όπου θα συζητήσει με τους εκπαιδευτικούς και με μαθητές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή