Σερβία: Νέο κόμμα πρόκειται να ιδρύσει ο Τ. Νίκολιτς

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2008 11:57
UPD:11:58
REUTERS /STRINGER

A- A A+

Νέο κόμμα προτίθεται να ιδρύσει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πρώην αναπληρωτής προέδρος του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) Τόμισλαβ Νίκολιτς. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Βέστι, ο κ. Νίκολιτς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στη συνεδρίαση του Κεντρικού Πατριωτικού Συμβουλίου του SRS, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, θα αποφασιστεί η διαγραφή του ιδίου αλλά και όσων στελεχών τον ακολούθησαν.

«Ο Σέσελι προτίθεται να διαγράψει από το κόμμα όλους όσοι σκέφτονται με το μυαλό τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκολιτς και ανήγγειλε την έναρξη των διαδικασιών για την ίδρυση νέου κόμματος στις αρχές την επόμενης εβδομάδας.

Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, διαφωνώντας με την αντιευρωπαϊκή πολιτική που προσπάθησε να επιβάλει από τη Χάγη, όπου δικάζεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ο πρόεδρος του SRS Βόισλαβ Σέσελι.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο σερβικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία Σύνδεσης και Σταθεροποίησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Νίκολιτς τάχθηκε υπέρ, ενώ η πλειοψηφία των βουλευτών του SRS ακολούθησε τη γραμμή Σέσελι, που ήταν κατά της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή