Β. Μιχαλολιάκος: «Είμαι σε δίλημμα»

Ευ. Βενιζέλος: «Τζάμπα μάγκας»
Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2008 13:34
UPD:14:18
A- A A+

Είμαι σε δίλημμα, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός, Β. Μιχαλολιάκος, απειλώντας να καταψηφίσει το άρθρο 14 του φορολογικού νομοσχεδίου (για το αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών), ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να οδηγήσει στη δικαιοσύνη και στην αποβολή από τον πολιτικό βίο της χώρας, όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς. Τελικά, πάντως, ο κυβερνητικός βουλευτής δήλωσε ότι θα ψηφίσει το ν/σ, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

«Επέλεξα το βήμα της Βουλής για να διατυπώσω κάποιες σκέψεις που βαθύτατα με προβληματίζουν, όπως προβληματίζουν και τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Το κάνω με αίσθημα και πολιτικής και παραταξιακής και κοινωνικής ευθύνης», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μιχαλολιάκος.

ΒΟΥΛΉ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ
Β.Μιχαλολιάκος: Είμαι σε δίλημμα

Ακούστε την ομιλία του κ. Μιχαλολιάκου

«Το νομοσχέδιο που συζητούμε σήμερα, το συζητούμε σε ένα κλίμα νοσηρό. Το πιο ανησυχητικό φαινόμενο αυτής της νοσηρότητας είναι ότι πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της παράταξης που κυβέρνησε επί μία εικοσαετία και βούλιαξε την πολιτική στον βούρκο της διαφθοράς, με κορυφαίο σκάνδαλο το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, εγκαλούν σήμερα την παράταξη που ιστορικά συμπεριλαμβάνει στα στοιχεία της το ήθος και έλαβε τρεις φορές ισχυρή εντολή από το λαό να απαλλάξει τη χώρα από τη διαφθορά και να φέρει τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

«Αν υπάρχουν παρεκκλίσεις από το ήθος που εκπέμπει αυτή η παράταξη, ας μη βιάζεται το ΠΑΣΟ να επιδιώξει πολιτική εκμετάλλευση», τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος, και πρόσθεσε με νόημα: «Αν υπάρχουν, η ίδια η παράταξη και ο πρωθυπουργός θα τους δώσει το δρόμο που πρέπει να τους δώσει, στη δικαιοσύνη και στην αποβολή από τον πολιτικό βίο της χώρας».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ο κ. Μιχαλολιάκος παρατήρησε πως ένα μοναστήρι στον Αγιον Όρος χρησιμοποιήθηκε ως όχημα πλουτισμού φυσικών προσώπων, που -όπως είπε- είτε φορούσαν ράσο, είτε είχαν ιδιότητα στο δημόσιο βίο.

Στο σημείο αυτό κ. Μιχαλολιάκος κάλεσε την κυβέρνηση να ηγηθεί μιας προσπάθειας που θα υποστηρίξει ολόκληρη η κοινωνία, ώστε να επιστρέψει η περιουσία του ελληνικού λαού στο κράτος, αξιοποιώντας ό,τι δυνατότητες παρέχει το Σύνταγμα και καλώντας και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να συμβάλλουν σ’ αυτό. Παράλληλα ο βουλευτής τη ΝΔ ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων των φυσικών και νομικών προσώπων που αγόρασαν την περιουσία του ελληνικού λαού.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν το νοσηρό αυτό κλίμα των ημερών, τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, γιατί όπως είπε, το πολιτικό σύστημα δεν έχει απεριόριστη αντοχή.

«Είμαι σε δίλημμα»

Οι νόμοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι ηθικοί κανόνες, η πίστη στην κοινωνική δικαιοσύνη δεν αλλάζουν, υπογράμμισε ο κ. Μιχαλολιάκος και αφού μίλησε για ισοπεδωτισμό και αναγνώρισε ότι η πολιτική ηγεσία πρέπει να ενισχυθεί να βρει έσοδα, άσκησε κριτική στα νέα φορολογικά μέτρα. Όπως είπε, η προσέγγισή της να καταργήσει το αφορολόγητο όριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι μια προσέγγιση που πρέπει να επανεξεταστεί γιατί αντί να έχει να προσδοκώμενα αποτελέσματα, τραυματίζει βαρύτατα την έννοια της δικαιοσύνης στη φορολόγηση.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε από τον υπουργό Οικονομίας να επενεξετάσει το αρθρο 14 του νομοσχεδίου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι είτε θα το αποσύρει, είτε θα το βελτιώσει σημαντικά και, όπως σημείωσε, αν τελικά το πράξει, θα προσφέρει μία λύτρωση σε εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, αλλά και το σύνολο της παράταξης.

Καταλήγοντας, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε πως -όπως και άλλοι συνάδελφοί του- έχει μέσα του ένα δίλημμα, μία σύγκρουση καθηκόντων, επισημαίνοντας ότι η εκδοχή της αρνητικής ψήφου ενδεχομένως εντείνει ή δημιουργεί καινούρια στοιχεία κρίσης, ενώ η θετική ψήφος ενδεχομένως αναιρεί τη συνείδησή μας.

Οποιαδήποτε αρνητική ψήφος δεν συνεπάγεται κρίση, τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος, ούτε ευθύνεται αυτός που θα το αποφασίσει, για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Την ευθύνη για την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη έχει εκείνος που προκαλεί τις εκλογές και όχι εκείνος που ψηφίζει κατά πολιτική, κοινωνική και ιδελογική συνείδηση, τόνισε.

Λίγο αργότερα ο κ. Μιχαλολιάκος ξαναπήρε το λόγο και απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, είπε: «Θελω να ελπίζω ότι θα κάνετε εγκαίρως τις βελτιώσεις». «Δεν θα σας υποδείξω εγώ τι θα κάνετε για να άρετε την αδικία, είναι θέμα δικό σας και των συνεργατών σας», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ και κατέληξε: «Θα το ψηφίσω και αυτό το άρθρο», προκαλώντας κύμα αντιδράσεων από την πλευρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που αποδοκίμασαν έντονα τον βουλευτή.

Για κακοστημένη πολιτική σκηνοθεσία, στην οποία δίνει την εντύπωση ότι συμμετέχει και το προεδρείο της Βουλής, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αποκαλώντας «τζάμπα μάγκα» τον κ. Μιχαλολιάκο ενώ δριμύτατη επίθεση κατά του κυβερνητικού βουλευτή εξαπέλυσε και ο Δημήτρης Ρέππας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή