Μήνυση Γ. Καρατζαφέρη κατά Σ. Χατζηγάκη, Γ. Σανιδά και Αθ. Κονταξή

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2008 13:51
UPD:17:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

A- A A+

Μήνυση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη, του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κονταξή και κατά παντός υπευθύνου, για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, κατέθεσε το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, οι εγκαλούμενοι στέρησαν από τη Βουλή το συνταγματικό της δικαίωμα να αποφανθεί σχετικά με την εμπλοκή του πρώην υπουργού Α. Παυλίδη σε υπόθεση δωροληψίας (αρχειοθέτηση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί σε βάρος του πρώην υπουργού Αιγαίου σχετικά με τον διαγωνισμό για τα πλοία της άγονης γραμμής στο νότιο Αιγαίο).

«Ως βουλευτής και ως πολιτικός αρχηγός έχω ορκισθεί πίστη και προστασία στο Σύνταγμα της Ελλάδας.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός κ. Σανιδάς και ο κ. Κονταξής σφετερίστηκαν και οικειοποιήθηκαν αρμοδιότητες της Βουλής. Πιστεύω ότι το θέμα πρέπει να φθάσει στη Βουλή και αυτή η μήνυση μου προς τα εκεί κατατείνει.

Τόσο στην περίπτωση του κ. Παυλίδη, όσο και τώρα που συνεχίζει με την υπόθεση του Βατοπεδίου να βγάζει κρίσεις, τις οποίες δεν έχει αρμοδιότητα ενώ αποτελούν αρμοδιότητα της Βουλής.

Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε τη Δημοκρατία και προσφέρουμε ένα λιθαράκι για να αντιληφθεί ο καθένας μας ότι η ευνομία είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να πάει μπροστά ο τόπος. Μία ευνομία η οποία καταργείται από το σύστημα Ρουσόπουλου», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Στο κείμενο της μήνυσης, ο κ. Καρατζαφέρης ισχυρίζεται ότι «οι μηνυόμενοι δημόσιοι λειτουργοί παρακωλύσαντες και ματαιώνοντας την απευθείας διαβίβαση της υπόθεσης του πρώην υπουργού Αρ. Παυλίδη στη Βουλή, σφετερίστηκαν την εξουσία της, αποφασίζοντας αυτοί -αντί της Βουλής- να μην ασκηθεί δίωξη».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάνει λόγο για βαρύτατη προσβολή και σημαντική αλλοίωση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, που έγινε με την κατάχρηση της ιδιότητάς τους.

Τέλος, ζητά να διαβιβαστεί η μήνυση απευθείας στη Βουλή, χωρίς να υποβληθεί για αξιολόγηση από οποιανδήποτε εισαγγελικό λειτουργό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή