Στο ΕΚ οι φωτογραφίες με τη μεταφορά λαθρομεταναστών από τουρκική ακταιωρό

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2008 14:39
A- A A+

Τις φωτογραφίες με την τουρκική ακταιωρό να μεταφέρει και να αποβιβάζει λαθρομετανάστες σε ελληνικό έδαφος, παρουσίασε σήμερα σε Διάσκεψη του Ευρωκοινοβουλίου για τη Μετανάστευση, στις Βρυξέλλες, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β' Αθηνών, Κωστής Αϊβαλιώτης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση (ως Μέλος της Επίσημης Αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων).

Ο Κωστής Αϊβαλιώτης ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία που, όπως υπογράμμισε, επισήμως προάγει το δουλεμπόριο και σημείωσε ότι από τα 18 εκατομμύρια λαθρομετανάστες σε όλες τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα 2 εκατομμύρια ζουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Αϊβαλιώτης κατήγγειλε ότι η Ελλάδα -η οποία δέχεται τεράστιο όγκο παράνομης μετανάστευσης - παίρνει μόλις το 2% των πόρων του «Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων» και τόνισε ότι χρειάζεται παραδειγματική τιμωρία των Τούρκων δουλεμπόρων που βγάζουν έως και 10.000 ευρώ από κάθε λαθρομετανάστη που προωθούν προς την Ελλάδα.

Τέλος, ο Έλληνας βουλευτής επεσήμανε πως η Τουρκία δεν εφαρμόζει το «Πρωτόκολλο Επανεισδοχής» που έχει υπογράψει με την Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή