Ένημέρωση Γ. Μπερνς από τον Έλληνα πρέσβη στην Ουάσινγκτον

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2008 15:23
A- A A+

Για τις ελληνικές θέσεις σε κρίσιμα θέματα, όπως της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενημέρωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλέξανδρος Μαλλιάς, τον νέο υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Γουίλιαμ Μπερνς. Ο Έλληνας πρέσβης επεσήμανε μεταξύ άλλων, την αρνητική και αντιπαραγωγική στάση της πολιτικής ηγεσίας της γείτονος στις συνομιλίες και την εμφανή έλλειψη διάθεσης εκ μέρους της για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Επίσης, ο κ. Μαλλιάς αναφέρθηκε διεξοδικά και στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, στο ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και στο ρόλο της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συζήτηση τέθηκαν ακόμη οι εξελίξεις στον Καύκασο και τη Γεωργία, και ο κ. Μαλλιάς επέδωσε στον κ. Μπερνς σημείωμα σχετικά με την ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας προς την Τιφλίδα.

Ο Ελληνας πρέσβης τόνισε στον τρίτο στην ιεραρχία της αμερικανικής διπλωματίας την ιδιαίτερη σημασία που έχει η Ελλάδα ως ενεργειακός κόμβος για την ενεργειακή ασφάλεια, καθώς και τη σταθερή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση της κατασκευής των αγωγών (πετρελαίου και φυσικού αερίου), διασφαλίζοντας την ομαλή και ασφαλή ροή των καυσίμων προς την Ευρώπη.

Τέλος, τον ενημέρωσε για την ανάληψη της προεδρίας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη από τη χώρα μας από την 1η Ιανουαρίου 2009 και την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει την επίλυση των προβλημάτων.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή