«Παγώνουν» οι ανταλλαγές εκτάσεων της Μονής Βατοπεδίου

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2008 15:39
UPD:15:57
A- A A+

Την αναστολή όλων των διαδικασιών εκτέλεσης κάθε είδους διοικητικής πράξης, που αφορά την ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων της Μονής Βατοπεδίου, για όσο διαρκεί η εισαγγελική έρευνα, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης. Αφού ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα, θα ακολουθήσουν οι ανάλογες ενέργειες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, υποστήριξε ότι η αναστολή των διοικητικών πράξεων δεν σημαίνει τίποτα στην παρούσα φάση, διότι έχουν υπογραφεί συμβολαιογραφικές πράξεις ανταλλαγής ακινήτων επί των οποίων έχει πλέον κυριότητα η Μονή και συνάπτονται περαιτέρω πράξεις αξιοποίησης.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε το θέμα να ρυθμιστεί τώρα, διά νόμου, «αλλιώς -όπως είπε- έχουμε μία παραδοχή του προβλήματος χωρίς να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας της δημόσιας περιουσίας».

Ερωτηθείς για το θέμα και συγκεκριμένα για δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» περί επιστολής που είχαν στείλει στο Μέγαρο Μαξίμου, για τη Μονή Βατοπεδίου, τρεις πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «στο γραφείο του πρωθυπουργού φτάνουν πολλές επιστολές καθημερινά, οι οποίες γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας και κάποιες προωθούνται για περαιτέρω επεξεργασία στους αρμόδιους»,

Όσο για τα περί αντιπαράθεσης των κ.κ. Δούκα και Μπασιάκου, ο κ. Αντώναρος τα απέρριψε λέγοντας : «Δεν βλέπω καμία διαφωνία. Παραπέμπω στην προχθεσινή τοποθέτηση του κ. Ρουσόπουλου».

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι οι υπουργοί κινήθηκαν στο πλαίσιο τον καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους και όταν κλήθηκε να σχολιάσει το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, σημείωσε πως «ορισμένοι διαρρέουν πληροφορίες για λόγους εντυπωσιασμού». Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς περί κυβέρνησης real estate και κυβέρνησης μεσιτών, ο κ. Αντώναρος παρατήρησε πως «με τέτοιες εκφράσεις μόνο εντυπώσεις μπορούν να δημιουργηθούν που δεν αγγίζουν κανένα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή