Βιετνάμ: Απεργούν 2.000 εργάτες σε δύο ξένες εταιρείες

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008 12:03
A- A A+

Περίπου 2.000 εργάτες σε δύο εργοστάσια ξένων εταιριών στο Βιετνάμ απεργούν ζητώντας καλύτερους μισθούς και περισσότερες παροχές, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των εταιρειών και των σωματείων.

Περισσότεροι από 1.400 εργάτες της Valley View Vietnam, ταϊβανέζικης εταιρείας ένδυσης με έδρα την πόλη Ντανάνγκ απεργούν από χθες ζητώντας επίδομα 100.000 ντονγκ (6 δολάρια) για την αγορά πετρελαίου καθώς και αύξηση των μερίδων φαγητού.

«Τους ζητήσαμε να επιστρέψουν στη δουλειά και υποσχεθήκαμε ότι θα ικανοποιήσουμε τα αιτήματά τους, αλλά αρνήθηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. «Η απεργία δημιουργεί προβλήματα με τους πελάτες μας γιατί δεν μπορούμε να στείλουμε έγκαιρα τις παραγγελίες», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 400 εργάτες της νοτιοκορεατικής εταιρείας ένδυσης Daewoong and J.Young, στα περίχωρα της πόλης Χο Τσι Μινχ απεργούν ζητώντας αύξηση 300.000 ντονγκ (18 δολάρια) στους μισθούς που τώρα φτάνουν τις 930.000 ντονγκ (56 δολάρια).

Στο Βιετνάμ δεν υπάρχουν ανεξάρτητα σωματεία εργαζομένων, παρά μόνο κρατικά τα οποία αναλαμβάνουν το ρόλο του μεσολαβητή ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή