ΠΑΣΟΚ: Η Τουρκία αναμειγνύεται και ελέγχει την πρόοδο των συνομιλιών στο Κυπριακό

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008 13:31
A- A A+

Η Ελλάδα υποστηρίζει, αλλά δεν αναμειγνύεται στις απευθείας διαπραγματεύσεις Χριστόφια - Ταλάτ για την επίλυση του Κυπριακού. Αντιθέτως, η Τουρκία, όχι μόνο αναμειγνύεται, αλλά όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του κ. Ταλάτ, ελέγχει και την πρόοδό τους.

Αυτό επισημαίνει ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κ. Ταλάτ σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι για τις χθεσινές διαπραγματεύσεις και το «σπάσιμο» του εμπάργκο δηλώσεων που είχε συμφωνηθεί http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/12/1562276.htm .

«Μόνον έτσι εξηγείται το σπάσιμο του εμπάργκο, που ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Ταλάτ συμφώνησαν να τηρήσουν σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεών τους (αντ'αυτών συμφώνησαν να μιλά με λιτό τρόπο ο ΟΗΕ)», σημειώνει ο κ. Λοβέρδος και προσθέτει:

«Έσπασε λοιπόν αυτό το εμπάργκο ο κ.Ταλάτ, προφανώς, ως ελεγχόμενος, δηλώνοντας μάλιστα, δίχως αιδώ, ότι η πρόοδος των διαπραγματεύσεων εξαρτάται από τη συμφωνία της Τουρκίας».

«Είναι φανερό -καταλήγει το στέλεχος του ΠΑΟΣΚ- πως η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει εκ νέου την Ε.Ε. για την υπονομευτική λειτουργία της Τουρκίας, στην απόπειρα να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της Κύπρου, δηλαδή ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε.».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή