Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008 17:07
UPD:17:37
A- A A+

ΠΑΣΟΚ

«Ντροπή», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, τα διαδραματιζόμενα γύρω από την υπόθεση της παραίτησης του κ. Γιώργου Βουλγαράκη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «ο κ.Βουλγαράκης παραιτήθηκε, χωρίς να αναλάβει τις ευθύνες του, και ο κ. Καραμανλής αποδέχθηκε την παραίτηση, καλύπτοντας πλήρως τον υπουργό του».

«Αυτά που γίνονται είναι ντροπή. Ο λαός περιμένει απαντήσεις για το μεγάλο φαγοπότι».

ΚΚΕ

«Το θέμα είναι να νικήσει ο λαός την πολιτική του “ευρωμονόδρομου”. Καμιά παραίτηση και αλλαγή υπουργού δεν μπορεί να αθωώσει και πολύ περισσότερο να αλλάξει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Τα κόμματα που επικεντρώνουν την κριτική τους στα πρόσωπα και όχι στην πολιτική κατεύθυνση και στις βασικές επιλογές της κυβέρνησης κάνουν αντιπολίτευση με άσφαιρα πυρά».

ΣΥΝ

Αυτό που συνέβη με τον κ. Βουλγαράκη θα πρέπει να γίνει με ολόκληρη την κυβέρνηση της ΝΔ», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ. «Κατεπειγόντως πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, υπόθεση με την οποία έχει συνδεθεί το όνομα του παραιτηθέντος Υπουργού.

Ακόμα πρέπει να αλλάξει ολόκληρη η νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των off shore εταιρειών που νομιμοποιούν τη φοροδιαφυγή των οικονομικά ισχυρών. Είναι προκλητικό οι κατέχοντες να φοροδιαφεύγουν και η γενιά των 700 ευρώ να φορολογείται ανηλεώς».

ΣΥΡΙΖΑ

«Η παραίτηση του Υπουργού Ε.Ν.Α.Ν.Π. κ. Γ. Βουλγαράκη, είναι η φυσική κατάληξη της σκανδαλώδους αποκάλυψης για την επιχείρηση φοροαπαλλαγής που είχε οργανώσει», δήλωσε ο υπεύθυνος για τη ναυτιλιακή πολιτική της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών Θοδωρής Δρίτσας.

«Ωστόσο, η ενέργεια του αυτή, δεν αλλάζει σε τίποτα την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της ναυτιλίας και της ακτοπλοΐας και του ξεπουλήματος των λιμανιών.

»Οι νησιώτες, οι ναυτεργάτες, οι χρήστες των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, οι εργαζόμενοι στον Ο.Λ.Π. και στον Ο.Λ.Θ,. απαιτούν να τεθεί οριστικό τέλος στην περίφημη απελευθέρωση-ασυδοσία της αγοράς, τους εκβιασμούς των εφοπλιστών και στο φαύλο καθεστώς των επιδοτήσεων στις άγονες γραμμές. Αυτά τα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και απαιτούν την απομάκρυνση της κυβέρνησης Καραμανλή από την εξουσία».

ΛΑ.Ο.Σ.

«Έφυγε ο υπασπιστής, έμεινε ο επιτελάρχης», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ. και προσθέτει: «Μετά την καρατόμηση του κ. Βουλγαράκη, λογικώς πρέπει να αναμένονται εξελίξεις, αν και εφ΄ όσον υλοποιηθούν οι απειλές που εκτοξεύτηκαν από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Είναι ενδιαφέρον να μάθουμε: Ποιος τους έβαλε στο κόλπο; Ποιος μεθόδευε τις αγοροπωλησίες και τις ανταλλαγές; Ποιος πίεζε υπουργούς να υποκύψουν στα πλουτοπαραγωγικά του έργα; Ποιος ενέπλεξε υψηλότατο παράγοντα του Πρωθυπουργικού γραφείου στο "Ιερό" Real estate; Με άλλα λόγια, είναι καιρός να ξεσκεπαστεί, ποιος είναι ο Κουτσόγιωργας της υπόθεσης Κοσκωτά στην υπόθεση Βατοπαιδίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή