Γ. Παπανδρέου: Υπόσχεση για ανθρώπινη κοινωνία

Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ
Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2008 13:12
UPD:15:25

A- A A+

Την υπόσχεση για μια ανθρώπινη κοινωνία, έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ,

Το όραμά μας είναι διαχρονικό, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ, όταν ανέβει την εξουσία, θα είναι η δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.

"Το Σάββατο είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ, για το πώς θα βγει η χώρα από την πολιτική και οικονομική κρίση, την οποία έχει βάλει η Νέα Δημοκρατία. Αισθανόμαστε το τέλμα της πολιτικής που έχει περιέλθει η χώρα, μια πολιτικής χωρίς στρατηγικής και στόχους", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη 73η ΔΕΘ

Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη 73η ΔΕΘ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι χωρίς στρατηγική και όραμα και πως η κυβέρνηση επέλεξε να στηρίξει τους πλουσιότερους πλήττοντας τα χαμηλά εισοδήματα.

Ανέφερε ακόμη ότι οι πόροι προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι συγκεκριμένοι και θα προέλθουν από τη φορολογική δικαιοσύνη των μεγάλων εισοδημάτων. Τα μέτρα αυτά είναι εφικτά και συγκεκριμένα και θα δημιουργήσουν όχι μόνο αναδιανομή αλλά θα βοηθήσουν και στην ανάπτυξη. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σχέδιο διαφυγής και λειτουργεί ως μεσίτης, δεσμεύτηκε ότι με την αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της πολιτείας για μια δύσκολη αλλά εφικτή ανάκαμψη.

Φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι έχουν χαθεί 4 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα από τις χαριστικές πράξεις του κ. Αλογοσκούφη προς τους 200 επιχειρηματίες με το αφορολόγητο των μερισμάτων. Παράλληλα, θα υπάρξει φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας όπως επίσης και της εκκλησιαστικής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως η εκκλησία δεν θα θελήσει να απέχει από αυτή την προσπάθεια. Ενας άλλος τομέας πρόσθεσε, από από μπορούν να εξευρεθούν χρήματα είναι οι εξοπλιστικές δαπάνες καθώς μέχρι το 2013 θα διατεθούν 30 δισεκατομμύρια ευρώ στον τομέα αυτό.

Στόχος του είπε είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτεία με τη δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα θέματα διαφάνειας και διαπλοκής, έκανε λόγο για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με αίσθηση δικαίου, αξιοκρατία, διαφάνεια και λογοδοσία και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ φέρνει την ελπίδα και ο λόγος του είναι λόγος τιμής.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Συνασπισμό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι στόχος είναι νίκη και η αυτοδυναμία και πως το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει με ευρύτατες συναινέσεις και θα συνεργαστεί με κόμματα τα οποία επιδιώκουν τις ίδιες αλλαγές.

Σε ερώτηση για τον Κ. Σημίτη, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός "παλεύει κι αυτός για να φύγει αυτή η κυβέρνηση".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε το αίτημα για εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: "Δεν πάμε καλά, έχουμε πάρει την κατηφόρα".

"Οχι" στα τεκμήρια

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ, εάν ανέβει στην εξουσία, θα καταργήσει τα τεκμήρια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα αξιοποιηθούν τα σύγχρονα συστήματα που διαθέτει η χώρα μας, "κάτι τέτοιο θα είναι πιο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό".

OTE

"Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανακτήσει το δημόσιο τον έλεγχο του Οργανισμού", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε ερώτηση για τον ΟΤΕ.

Yπέρ χωρισμού κράτους - εκκλησίας

"Πρόθεσή μας είναι η καθαρή σχέση χωρισμού κράτους - εκκλησίας", ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μονή Βατοπεδίου

"Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου".

Διαφάνεια

Κληθείς να απαντήσει, πώς θα αντιμετωπίσει τα "σκάνδαλα" για τα οποία το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση, απάντησε ότι έχουμε τη βούληση για διαφάνεια και παραδειγματική τιμωρία, την οποία ζητάει ο λαός για όλους τους εμπλεκόμενους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, και την οποία θα αναλάβουν οι θεσμοθετημένες διαδικασίες της Βουλής και της δικαιοσύνης. Για την τελευταία είπε ότι θα ενισχύσουμε τις διαδικασίες για ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Στόχος μου,είπε, είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτεία με τη δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή