Νιγηρία: Επίθεση σε σταθμό της Shell στο Δέλτα του Νίγηρα

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008 10:10
A- A A+

Μέλη ένοπλης οργάνωσης της Νιγηρίας εξαπέλυσαν επίθεση σήμερα εναντίον σταθμού ροής πετρελαίου, κατά την τρίτη ημέρα εχθροπραξιών με τις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα, ανακοίνωσε ο στρατός.

Η πιο γνωστή οργάνωση ενόπλων της Νιγηρίας, το «Κίνημα για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα»(MEND), κήρυξε χθες Κυριακή «πόλεμο πετρελαίου» και προειδοποίησε όλους τους εργαζόμενους στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή, απειλώντας να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στην παραγωγή, στον όγδοο μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

Ο αντισυνταγματάρχης Σαγκίρ Μούσα, εκπρόσωπος του στρατού στο κρατίδιο Ρίβερς, δήλωσε ότι ο σταθμός ροής φλέγεται μετά την επίθεση.

«Ενοπλοι που επέβαιναν σε περίπου δέκα ταχύπλοα εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον σταθμού της Shell στο Αλακίρι», είπε ο Μούσα. "Η επίθεση διήρκεσε πάνω από μια ώρα. Δυναμίτιδα και βόμβες πυροδοτήθηκαν από τους κακοποιούς και εξερράγησαν", πρόσθεσε ο Μούσα και τόνισε ότι οι ένοπλοι υπέστησαν βαριές απώλειες και ότι δεν υπάρχουν θύματα στις τάξεις του στρατού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή