Γ. Βουλγαράκης: Θα αποκαλυφθούν οι λόγοι της πολιτικής μου εξόντωσης

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008 12:18
UPD:14:14
A- A A+

Πολύ σύντομα θα γίνουν κατανοητοί οι λόγοι που εκπόνησαν το συμβόλαιο της πολιτικής εξόντωσής μου, τόνισε ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι έβαζε πάντα πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και πως ποτέ δεν προέταξε το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το συμφέρον της παράταξης και του τόπου.

Γ. Βουλγαράκης: Αισθάνομαι υπερήφανος και δικαιωμένος

Aκούστε τις δηλώσεις του κ. Βουλγαράκη

Επεσήμανε ότι βασικές του αρχές στην πολιτική του πορεία ήταν ο σεβασμός στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και η παραγωγικότητά του, ως πολιτικού, στις θέσεις ευθύνης, που του εμπιστεύθηκαν.

«Και η οικονομική μου κατάσταση για την οποία κατηγορήθηκα - αν και ελάχιστοι μου αναγνώρισαν την ειλικρίνεια με την οποία την περιέγραψα - ήταν ένα ακόμη στοιχείο, που με όπλισε για να μη λειτουργήσω ποτέ ως ασπόνδυλο, απέναντι σε κάθε είδους πιέσεις συμφερόντων - που κατά καιρούς ήταν και πολλές και μεγάλες», πρόσθεσε ο απερχόμενος υπουργός.

Ο κ. Βουλγαράκης αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του κατά τη θητεία του στο υπουργείο και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό «για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε και για το πολύ σπουδαίο μεταρρυθμιστικό έργο που επιτελεί».

«Θα είμαι πάντα δίπλα του», ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης, οποίος ευχαρίστησε επίσης τους συνεργάτες του καθώς και την οικογένειά του.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο νέος υπουργός Αναστάσιος Παπαληγούρας, ο οποίος επεσήμανε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο, που ο πρωθυπουργός τον επέλεξε να αναλάβει το ΥΕΝΑΝΠ, «γιατί η ναυτιλία είναι κρίσιμος τομέας για την οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου».

Ο κ. Παπαληγούρας χαρακτήρισε επιτυχή τη θητεία του προκατόχου του, αναφέροντας ως παράδειγμα τη μεγάλη μεταρρύθμιση στα δυο βασικά λιμάνια της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και διατύπωσε τη δέσμευση ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή