Βολές ΚΚΕ κατά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τη Μονή Βατοπεδίου

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008 15:40
A- A A+

Βολές τόσο κατά της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει το ΚΚΕ, με αφορμή την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, καταγγέλλοντας πως οι σκανδαλώδεις, όπως τις χαρακτηρίζει, εκχωρήσεις στη Μονή δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας.

Πιο αναλυτικά, το ΚΚΕ στη σχετική του ανακοίνωση σημειώνει πως «η αντιπαράθεση που διεξάγεται μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα υποτιθέμενα μέτρα της κυβέρνησης για το σταμάτημα της διαδικασίας εκχώρησης δημοσίων εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου αποτελούν εμπαιγμό του ελληνικού λαού». Προσθέτει μάλιστα, πως η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, «συνεπικουρούμενες από ΜΜΕ, συγκαλύπτουν την ουσία του εγκληματικού πολιτικού και νομικού καθεστώτος, που παραδίδει το δασικό και φυσικό πλούτο στην κερδοσκοπία από μοναστήρια, επιχειρηματικούς ομίλους και δεκάδες υποτιθέμενες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις».

Επίσης ζητά «να επιστραφούν εδώ και τώρα όλες οι εκτάσεις και η δημόσια περιουσία, που με διάφορα προσχήματα έχει εκχωρηθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα» καθώς και «να καταργηθεί το νομικό πλαίσιο που μαζί οικοδόμησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ώστε να αφαιρεθεί κάθε ιδιοκτησιακό δικαίωμα στα δάση, στους ορεινούς όγκους, παραλίες και βιότοπους από μοναστήρια και επιχειρηματικούς ομίλους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή