Αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις τοποθετήσεις Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008 18:08
A- A A+

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σημείωσε πως «οι συνέπειες από τη διεθνή κρίση και τα προβλήματα αντιμετωπίζονται από τη κυβέρνηση στην πράξη με μεταρρυθμίσεις και όχι με ευχολόγια, όπως κάνει ο κ. Παπανδρέου».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε γενικολογίες σε ό,τι αφορά τα οικονομικά και έδειξε πως δεν αντιλαμβάνεται τη διεθνή κρίση.

Οι δήλωσεις του κ. Ρουσόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου. «Δεν φταίει η διεθνής κρίση για την φοροεπιδρομή ούτε για το γεγονός ότι οι τιμές στην Ελλάδα ανεβαίνουν ακόμα και όταν πέφτουν διεθνώς, ούτε για την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Φταίει η ΝΔ και οι συγκεκριμένες στρατηγικές της επιλογές που κάνουν μια αντίστροφη αναδιανομή του πλούτου παίρνοντας από τους πολλούς και δίνοντας στους λίγους» σημείωσε. Διαβεβαίωσε δε πως «αυτό θα σταματήσει με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου συμπλήρωσε ακόμη πως ο κ. Παπανδρέου με την ομιλία του και τη συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ «έδωσε μήνυμα αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία, ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση και ένα αναπτυξιακό όραμα, εξήγησε από πού θα βρεθούν τα χρήματα για τις προτάσεις αυτές και μίλησε για την ανάγκη να ανακτήσει ο πολίτης εμπιστοσύνη στο κράτος και τους θεσμούς, η οποία (εμπιστοσύνη) έχει χαθεί με την κυβέρνηση της ΝΔ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή