ΠΑΣΟΚ: Παραπλανητικές οι δηλώσεις Αλογοσκούφη για τη Μονή Βατοπεδίου

Ερώτηση για την «ουσιαστική παραχώρηση της λίμνης Βιστωνίδας»
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 11:55
A- A A+

Για παραπλανητικές και κενές ουσιαστικού περιεχομένου δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, κάνουν λόγο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ερώτησή τους προς τον υπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το «πάγωμα» των διαδικασιών ανταλλαγής των κτημάτων στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε χθες ότι αποφασίστηκε η ανάκληση της αποδοχής των επίμαχων γνωμοδοτήσεων του Νομικού Συμβουλίου του κράτους που είχαν γίνει από τους υφυπουργούς κ.κ. Δρυ και Φωτιάδη, καθώς και η επανεξέταση της υπόθεσης του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου δημοσίων κτημάτων, αφού ληφθούν υπόψη τα επίμαχα θέματα.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν σειρά υπουργικών αποφάσεων της κυβέρνησης Καραμανλή με τις οποίες παραχωρείται ουσιαστικά - όπως υποστηρίζουν - η λίμνη Βιστωνίδα, ενώ παραιτείται το Δημόσιο από τη διαδικασία δικαστικής διεκδίκησής του επί της λίμνης.

Όπως επισημαίνουν, η δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι δεν θα ανακαλέσει καμία από τις εν λόγω υπουργικές αποφάσεις, που -όπως αναφέρουν- «είναι και αυτές στις οποίες στηρίχθηκε το σκάνδαλο Βατοπεδίου», και η αναφορά του ίδιου υπουργού σε αποφάσεις που έχουν ήδη ανατραπεί από τον αρμόδιο υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ το 2003, «είναι μια δήλωση παραπλανητική και κενή ουσιαστικού περιεχομένου, που δημιουργεί έντονες υποψίες για τους λόγους αποσιώπησης από τον υπουργό των ισχυόντων σήμερα επίμαχων αποφάσεων της κυβέρνησης Καραμανλή».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ερωτούν αφενός γιατί δεν έγινε καμία αναφορά από τον κ. Αλογοσκούφη στις εν λόγω αποφάσεις και συγκεκριμένα στην υπ’ αριθμ. 1046300/3944/Α0010/7-6-04 απόφαση του υπουργού Οικονομικών που, όπως υποστηρίζουν, οριστικά αποδέχτηκε τις αρνητικές για το Δημόσιο γνωμοδοτήσεις, τις οποίες είχε αναπέμψει για επανεξέταση το 2003 ο τότε αρμόδιος υφυπουργός, αλλά και την υπ’ αριθμ. 16651/26-07-06 Κοινή Υπουργική Απόφαση που έδωσε «πράσινο φως» στις επίμαχες ανταλλαγές.

Αφετέρου ρωτούν «για ποιο λόγο περιορίστηκε ο υπουργός Οικονομικών να αναφερθεί σε αποφάσεις του παρελθόντος που είχαν ήδη ούτως ή άλλως ανατραπεί με την υπ’ αριθμ. 9983/2003 εντολή υφυπουργού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή