Ελληνική αντιπροσωπεία σε Γεωργία και Αρμενία εν όψει ανάληψης της προεδρίας του ΟΑΣΕ

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 13:31
A- A A+

Τη Γεωργία και την Αρμενία επισκέφθηκε ελληνική αντιπροσωπεία εν όψει της ανάληψης της Προεδρίας του ΟΑΣΕ από τη χώρα μας. Η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον επικεφαλής της Task Force, πρέσβη κ. Ν. Καλαντζιανό και τη Μόνιμη Αντιπρόσωπο στον ΟΑΣΕ, πρέσβη κυρία Μ. Μαρινάκη, επισκέφθηκε την Τιφλίδα για επί τόπου ενημέρωση, κατόπιν σχετικών οδηγιών της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, επί των προσφάτων εξελίξεων στην περιοχή.

Η ανωτέρω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8-10 Σεπτεμβρίου και περιέλαβε, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας κ. Vladimir Gurgenidze, την υπουργό Εξωτερικών, κυρία Eka Tkeshelasvhili, τον αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Mikhael Machavariani και τον υπουργό για θέματα Επανένταξης κ. Temur Yakobashvili.

Πέραν των ανωτέρω αξιωματούχων της γεωργιανής κυβέρνησης, η ελληνική αντιπροσωπεία είχε συνομιλίες με το σύνολο των επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωση από την επικεφαλής της Αποστολής του ΟΑΣΕ στη Γεωργία, πρέσβη κυρία Hakkala και τους συνεργάτες της, σχετικά με το έργο της Αποστολής.

Η ελληνική αντιπροσωπεία μετέβη εν συνεχεία στο Ερεβάν, για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της Αρμενίας, καθώς και για ενημέρωση από την επιτόπια Αποστολή του ΟΑΣΕ στη χώρα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ 10 και 11 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ.Serzh Sargsyan, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Tigran Torosnyan, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Edward Nalbandian, τον υπουργό ¶μυνας κ. Seyron Ohanyan και τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Arman Kirakossian.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή