ΣΥΝ για ΟΑ: «Η νεοφιλελεύθερη σχιζοφρένεια της ΝΔ δεν έχει τελειωμό»

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 15:47
A- A A+

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών για το μέλλον της Ολυμπιακής εξαπολύει με δήλωσή του το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού Κώστας Ήσυχος.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Ήσυχος υποστηρίζει πως τα όσα ανέφερε σήμερα ο κ. Κωστής Χατζηδάκης «βρίσκονται σε απόλυτη εναρμόνιση με τις επιδιώξεις της Κομισιόν για την εδραίωση ενός παντοδύναμου καρτέλ στις αερομεταφορές, και στη χώρα μας».

«Μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, την εκχώρηση των λιμανιών Θεσσαλονίκης και Πειραιά σε ξένα συμφέροντα, την εκχώρηση των αεροδρομίων μέσω ΣΔΙΤ σε γερμανικά συμφέροντα ( Χόχτιφ), τη συνεχή απαξίωση του εθνικού δημόσιου σιδηρόδρομου και την χαριστική ιδιωτικοποίηση των φιλέτων του ΟΣΕ σε ιδιώτες έρχεται η σειρά της ΟΑ να τεμαχιστεί, να περάσουν οι δραστηριότητές της στην Πάνθεον (κύκλοι, όνομα, φθηνές τριτοκοσμικές σχέσεις, πτητικό έργο, χρονοθυρίδες, handling)» προσθέτει το μέλος του Συνασπισμού, κάνοντας λόγο για

«νεοφιλελεύθερη σχιζοφρένεια της Ν.Δ. που δεν έχει τελειωμό».

Ο κ. Ήσυχος βάλλει και κατά του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας πως «την ίδια στιγμή η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιμελώς δεν αναφέρει πουθενά την λέξη δημόσιο για τις ΔΕΚΟ, υπερασπιζόμενη το νεοφιλελεύθερο παρελθόν της για τις πολιτικές της στην ΟΑ, τον ΟΣΕ, ΟΤΕ και Λιμάνια».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει την ανάγκη για «θαρραλέα αντεπίθεση του συνδικαλιστικού κινήματος, όπου εργαζόμενοι στον εθνικό αερομεταφορέα, στον ΟΣΕ, στα Λιμάνια, στη ΥΠΑ, στις ΔΕΚΟ, σε συμμαχία με την κοινωνία να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης που μετατρέπουν τη χώρα μας σε μια "μπανανία" της νοτιοανατολικής Ευρώπης χωρίς δημόσιο στρατηγικό σχέδιο και παρέμβαση στις επικοινωνίες, στις νέες τεχνολογίες, στις μεταφορές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή