ΕΣΡ: Έως 6/10 η προθεσμία για την ψηφιακή εκπομπή

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 16:58
UPD:16:59
A- A A+

Τη Δευτέρα 6/10 στις 14.30 εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης στο ΕΣΡ των αιτημάτων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας, που επιθυμούν να εκπέμψουν ψηφιακά το αναλογικό τους πρόγραμμα.

Τα παραπάνω επισημαίνει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με σημερινή του ανακοίνωση, βάσει της νομοθεσίας για τη «συγκέντρωση και αδειοδότηση επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης» και την κοινή υπουργική απόφαση περί διαμορφώσεως χάρτη συχνοτήτων για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος αναφέρεται ότι το ειδικό έντυπο της αίτησης πρέπει να συνοδεύεται από το πλήρες εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σταθμού για την εβδομάδα που προηγείται της υποβολής της αίτησης, σε ψηφιακό δίσκο και σε έντυπη μορφή, καθώς επίσης και από υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986 του νόμιμου εκπροσώπου του φορέα του σταθμού, ότι τα υποβαλλόμενα στοιχεία είναι αληθινά.

Το ΕΣΡ διευκρινίζει ότι η απόφασή του για τον καθορισμό των σταθμών, που συμμετέχουν στη διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης, δεν συνιστά χορήγηση αδείας παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής.

Εξάλλου, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση για τη διαμόρφωση του χάρτη συχνοτήτων, ως ημερομηνία έναρξης της επίγειας ψηφιακής εκπομπής έχει οριστεί η 1η Νοεμβρίου του 2008.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, διευκρίνισε ότι το Συμβούλιο θα προβεί κυρίως στον έλεγχο του προγράμματος των σταθμών και για το σκοπό αυτό ενδέχεται να σταλεί προσωπικό σε όλη την Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς