Υπόθεση Βατοπεδίου: Κατάθεση του φακέλου των συναλλαγών και νομοθετική ρύθμιση ζητά το ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 20:03
A- A A+

Την κατάθεση του φακέλου των συναλλαγών της Μονής Βατοπεδίου στη Βουλή αλλά και νομοθετική ρύθμιση για τις συναλλαγές που έχουν γίνει, ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε πως «ο φάκελος πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή, γιατί είναι αδιανόητο να επιχειρείται ξέπλυμα κάποιων πολιτικών ανδρών και να ενοχοποιοούνται κάποιοι άλλοι. Η Βουλή πρέπει να αποδώσει τις πολιτικές ευθύνες».

Σε ό,τι αφορά το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για νομοθετική ρύθμιση σημείωσε πως δεν επαρκούν όσα ανέφερε στη Βουλή ο κ. Αλογοσκούφης σχετικά με το πάγωμα των εφεξής διαδικασιών, διότι, όπως ανέφερε, έχουν γίνει πολλές αγοραπωλησίες και πρέπει τα θέματα αυτά να ρυθμιστούν νομοθετικά.

«Το μείζον στην υπόθεση αυτή, συνέχισε, είναι ότι έγινε ανταλλαγή κάποιων γαιών, που δεν ανήκαν στη Μονή Βατοπαιδίου με εκτάσεις-φιλέτα, τα οποία υποτιμολογήθηκαν και στη συνέχεια πουλήθηκαν και από όλη αυτή την διαδικασία κάποιοι έβγαλαν χρήματα». Επανέλαβε δε πως «μια επιχείρηση τέτοιας εμβέλειας δεν γίνεται τυχαία, αλλά σχεδιάζεται και υλοποιείται με την ευθύνη κάποιου κέντρου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή