Τσερβένκοφσκι: Μεγαλύτερη κατανόηση για βασικές θέσεις μας στις τελευταίες ιδέες Νίμιτς

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 20:28
A- A A+

«Μεγαλύτερη κατανόηση για ορισμένες βασικές θέσεις» της ΠΓΔΜ διαπιστώνει στις τελευταίες ιδέες που παρουσίασε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς ο πρόεδρος της FYROM Mπράνκο Τσερβένκοφσκι.

«Το μέλημα μας είναι, με επιχειρήματα να αλλάξουμε αυτές τις ιδέες, για να επιτύχουμε την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης. Εμείς πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά στη διαπραγμάτευση και σε καμία περίπτωση να μην προβάλουμε προσκόμματα. Αυτό είναι το συμφέρον μας» πρόσθεσε.

Ακόμη ο κ. Τσερβένκοφσκι εκτίμησε ότι η εκκρεμότητα της ονομασίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα αναφορικά με την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ, σημείωσε όμως ότι δεν είναι και το μοναδικό πρόβλημα προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τον τελευταίο καιρό, στο εσωτερικό, για πρώτη φορά τα τελευταία 17 χρόνια που η ΠΓΔΜ είναι ανεξάρτητο κράτος, επιχειρείται η προώθηση ενός εναλλακτικού σεναρίου, το οποίο προβάλλεται ως «εγγύηση» για την οικονομική και δημοκρατική ανάπτυξη, χωρίς ένταξη της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

«Πρέπει να σημειώσουμε ότι καμία εναλλακτική πρόταση, πέραν της ένταξης μας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, δεν μπορεί να εγγυηθεί οικονομική και δημοκρατική ανάπτυξη της χώρας μας. Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πρόταση η οποία μπορεί να υποκαταστήσει την ευρωατλαντική προοπτική της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» πρόσθεσε ο κ. Τσερβένκοφσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή