Σε επέμβαση υπεβλήθη ο Αμερικανός πρόεδρος

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 07:04
A- A A+

Σε επέμβαση αφαίρεσης μη καρκινοειδούς δερματικής αλλοίωσης στο μέτωπο υπεβλήθη το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Πρόκειται για μια σμηγματορροϊκή κεράτωση, μια εξαιρετικά κοινή καλοήθη δερματική αλλοίωση που είχε και στο παρελθόν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ Στάνζελ και πρόσθεσε: «Ο δερματολόγος πάγωσε το «σημείο» το περασμένο Σαββατοκύριακο».

Η Αμερικανική Δερματολογική Εταιρεία περιγράφει τον τύπο της αλλοίωσης ως μια "μη καρκινική ανάπτυξη της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος" που τυπικά είναι καφέ χρώματος και το μέγεθος της κυμαίνεται από μια ίντσα έως αυτό του νομίσματος του μισού δολαρίου. Η αιτία της αλλοίωσης παραμένει άγνωστη.

Πέρυσι ο πρόεδρος Μπους είχε αφαιρέσει δύο τέτοιου είδους αλλοιώσεις από το κεφάλι του και το 2006 μια προ-καρκινική αλλοίωση από το χέρι του.

Το 2003, ο πρόεδρος Μπους είχε τέσσερις μικρές αλλοιώσεις διαφορετικού τύπου στα μάγουλα του και στο αριστερό του χέρι, που καλούνται ακτινικές κερατώσεις και προκαλούνται κυρίως από τον ήλιο. Τέτοιου είδους αλλοιώσεις πρέπει να αφαιρούνται γιατί σταδιακά μπορεί να μεταλλαχθούν σε πλακώδεις κυτταρικούς επιδερμικούς καρκίνους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή