Σερβία: Στις 21 Οκτωβρίου συνεδριάζει το νέο κόμμα του Νίκολιτς

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 10:03
A- A A+

Στις 21 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η ιδρυτική συνεδρίαση του νέου κόμματος του αποχωρήσαντα πρώην αντιπροέδρου του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) και νυν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας "Εμπρός Σερβία", Τόμισλαβ Νίκολιτς.

«Προγραμματίσαμε την ιδρυτική συνεδρίαση του κόμματος, το όνομα του οποίου δεν θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, για τις 21 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Σάβα», δήλωσε ο κ. Νίκολιτς.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα καλέσει όλους τους πολίτες της Σερβίας να συμμετάσχουν, ως ιδρυτικά στελέχη, σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση και για το σκοπό αυτό θα ορίσει ένα διάστημα 10-15 ημερών, στο οποίο θα μπορούν να κινητοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι.

Σημειώνεται ότι ο Τόμισλαβ Νίκολιτς παραιτήθηκε από όλα τα αξιώματα που κατείχε στο Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα, δηλαδή αυτά του αντιπροέδρου και του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, έπειτα από διαφωνία με την ηγεσία στο θέμα της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ του Βελιγραδίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).

Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκολιτς υποστήριξε τη συμφωνία με την Ε.Ε., αφού προηγουμένως, όπως είπε, έλαβε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι την ημέρα της ψηφοφορίας για την Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης θα ψηφιστεί και διακήρυξη που θα αναφέρει ότι η Σερβία δεν θα απαρνηθεί το Κόσοβο στην ευρωπαϊκή της πορεία. Η φιλοευρωπαϊκή πολιτική που τήρησε, εξόργισε τον πρόεδρο του κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι και επήλθε η ρήξη στις μεταξύ τους σχέσεις και η αποχώρηση του κ. Νίκολιτς από το κόμμα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή