Μαυροβούνιο: Με ιδιαίτερη προσοχή η απόφαση για το Κόσοβο

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 10:44
A- A A+

Η Ποντγκόριτσα θα είναι πολύ προσεκτική σε ό,τι αφορά το ζήτημα του Κοσόβου (σ.σ.αναγνώριση ή μη της ανεξαρτησίας) δήλωσε ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, κ. Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο να προκληθεί αστάθεια - καθ' οιονδήποτε τρόπο - από τη θέση που θα τηρήσει η χώρα του στο θέμα αυτό.

Ο κ. Βουγιάνοβιτς υπενθύμισε ότι η απόφαση για το ζήτημα του Κοσόβου, βάσει του Συντάγματος του Μαυροβουνίου, θα ληφθεί από την κυβέρνηση, αφότου το θέμα συζητηθεί στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, τρία ζητήματα είναι σημαντικά για το Μαυροβούνιο σε ό,τι αφορά το ζήτημα του Κοσόβου- η σταθερότητα της χώρας, οι σχέσεις με το Βελιγράδι και την Πρίστινα και ο σεβασμός στις θέσεις και απόψεις της διεθνούς κοινότητας και κυρίως των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και του ΝΑΤΟ.

«Νομίζω ότι η προσοχή και μια υπεύθυνη στάση από την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, που μέχρι τώρα έχει επιδείξει υψηλό βαθμό ευαισθησίας απέναντι σε αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να είναι το μοντέλο βάσει του οποίου θα ληφθεί η απόφαση», τόνισε ο κ. Βουγιάνοβιτς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή