Βολιβία: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν ούτε ήθος, ούτε ηθική»

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 17:56
A- A A+

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν ούτε ήθος, ούτε ηθική», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, αντιδρώντας στην απόφαση της Ουάσινγκτον να συμπεριλάβει τη χώρα του στη «μαύρη λίστα» των χωρών που δεν πατάσσουν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει κανένα ήθος που να της επιτρέπει να μιλάει για ναρκωτικά, να μιλάει για πιστοποιήσεις ή μη», τόνισε ο Μοράλες από το κυβερνητικό μέγαρο στη Λα Πας, αναφερόμενος στην αποτίμηση που κάνει κάθε χρόνο το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών όσον αφορά τον αγώνα των χωρών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τρίτη, ότι εκτός από τη Βολιβία, στη λίστα που δεν πατάσσουν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, συμπεριλαμβάνουν και τη Βενεζουέλα και τη Μιανμάρ (Βιρμανία), χώρες με τις οποίες επικρατεί αυτήν την περίοδο ένταση, καθώς την περασμένη εβδομάδα αποφάσισαν να απελάσουν τους αμερικανούς πρεσβευτές τους.

Αυτήν την περίοδο επικρατεί ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τις δύο πρώτες χώρες, οι οποίες αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να απελάσουν τους αμερικανούς πρεσβευτές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠε, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή