ΠΑΣΟΚ: Το «χειρότερο δυνατό» αποτέλεσμα για την Ολυμπιακή

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 20:17
A- A A+

Την άποψη πως υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για βιώσιμη Ολυμπιακή εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζοντας ως «το χειρότερο δυνατό» το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την εταιρεία.

Ερωτηθείς αν «πίσω από την κυβερνητική επιλογή κρύβονται συγκεκριμένα συμφέροντα», απάντησε ότι «εξ αντικειμένου η συγκεκριμένη επιλογή εξυπηρετεί συμφέροντα».

Συνεχίζοντας τόνισε: «Εμείς κατά κανένα τρόπο δεν θέλουμε να ενοχοποιήσουμε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χώρο των αερομεταφορών. Εμείς δεν θέλουμε ούτε ιδιωτικό, ούτε κρατικό μονοπώλιο, θέλουμε μια υγιή και βιώσιμη Ολυμπιακή που να πείθει τους πελάτες της. Αυτό που πάει να χαθεί αυτή τη στιγμή είναι η δυνατότητα του πολίτη να κάνει επιλογές».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για επίδειξη «για άλλη μια φορά της περιφρόνησής της στις δημόσιες υπηρεσίες και την περιουσία των πολιτών» και της καταλόγισε αδυναμία διαπραγμάτευσης και υποτέλεια.

Βάλλοντας προσωπικά κατά του υπουργού Μεταφορών, υποστήριξε πως «επί ένα χρόνο απαξιώνει και δυσφημεί την Ολυμπιακή Αεροπορία», ενώ τον κατηγόρησε για «παραπλάνηση» και «παρωπίδες» όταν λέει ότι «το κράτος δεν μπορεί να επενδύει λόγω της αρχής του ιδιώτη επενδυτή».

Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα ακυρώσει αυτές τις εξελίξεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «θα περιμένουμε να δούμε πως θα καταλήξει η απόφαση προτού πούμε με ευθύνη τι μπορούμε να κάνουμε». «Να είστε σίγουροι ότι θα διασφαλίσουμε αυτά που πρέπει να διασφαλιστούν» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή