Πολωνία: Δημοψήφισμα για το ευρώ με τις προεδρικές εκλογές του 2010

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008 10:02
A- A A+

Δημοψήφισμα ενδέχεται να διενεργήσει η Πολωνία για την υιοθέτηση του ευρώ το 2010 μαζί με τις προγραμματισμένες προεδρικές εκλογές αυτό το έτος, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας.

«Μαζί με τις προεδρικές εκλογές το δημοψήφισμα θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή ψηφοφόρων», δήλωσε ο Grzegorz Schetyna, μιλώντας στο πολωνικό ραδιόφωνο.

«Ετσι όταν συζητούμε για δημοψήφισμα για το ευρώ, σκεφτόμαστε ότι αυτό θα γίνει το 2010».

Οι προεδρικές εκλογές στην Πολωνία κάθε πέντε χρόνια προσελκύουν περισσότερους ψηφοφόρους από τις βουλευτικές εκλογές ή τις περιφερειακές. Και για ένα δημοψήφισμα απαιτείται τουλάχιστον το 50% των ψηφοφόρων.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση της Πολωνίας εξέπληξε τις αγορές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι θα είναι έτοιμη για την υιοθέτηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος το 2011. Ωστόσο τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα θα κυκλοφορήσουν λίγους μήνες αργότερα.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν πει ότι θα γίνει δημοψήφισμα για την υιοθέτηση του ευρώ. Μέχρι στιγμής όμως έχει φανεί ότι το δημοψήφισμα ενδέχεται να γίνει νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των περιφερειακών εκλογών για παράδειγμα, το 2009.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή