Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 07:00
A- A A+

ΙΣΧΥΡΟΥΣ βορειοδυτικούς ανέμους στα πελάγη προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν το βράδυ και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κατά τη διάρκεια της νύχτας τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά το πρωΐ πρόσκαιρα μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις σε όλη τη χώρα προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, ενώ οι βροχές και οι καταιγίδες που αρχικά θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά βαθμιαία θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το απόγευμα και στα νησιά του Αιγαίου. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα κεντρικά και νότια θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 7 και τοπικά 8 Μποφόρ και στα νότια νότιοι 5 με 6 και από αργά το απόγευμα στα νοτιοδυτικά βόρειοι 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή