Αργεντινή: Παραιτήθηκε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Φέρεται ότι κατηγορείται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 08:05
A- A A+

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αργεντινής, λίγες ώρες αφ' ότου έγινε γνωστό από δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης ότι πρόκειται να παραπεμφθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης κατηγορούμενος για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

Η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα εάν θα κάνει δεκτή την παραίτηση του αντιστρατήγου Ρομπέρτο Μπεντίνι, ο οποίος στη σχετική επιστολή του δεν ανέφερε τους λόγους για τους οποίους παραιτείται.

Ο Μπεντίνι θεωρείται άνθρωπος του περιβάλλοντος της προέδρου Φερνάντες και του συζύγου της και προκατόχου της, πρώην προέδρου, Νέστορ Κίρσνερ. Παρέμενε μάλιστα στη θέση του αρχηγού του στρατεύματος, παρότι διενεργείτο έρευνα από τη δικαιοσύνη για διαφθορά, με αφορμή τις υποψίες για παρατυπίες ως προς τη διαδικασία προμηθειών του στρατού. Η έρευνα διενεργήθηκε με εντολή του υπουργού ¶μυνας Νίλδα Χάρε.

Οι εφημερίδες Λα Νασιόν και Κλαρίν γράφουν ότι το ομοσπονδιακό εφετείο στην επαρχία Σάντα Κρους έκρινε ότι ο αντιστράτηγος Μπεντίνι είχε καταθέσει χρήματα του δημοσίου σε προσωπικό του λογαριασμό πριν αναλάβει την ηγεσία του στρατεύματος, τον Μάιο του 2003. Η εφημερίδα Λα Νασιόν γράφει ότι ο αντιστράτηγος Μπεντίνι αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 10 ετών εάν κριθεί ένοχος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή