Ισραήλ: Η πρώτη συνεδρίαση του Καντίμα με ηγέτιδα τη Λίβνι

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 12:10
A- A A+

Την πρώτη συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος Καντίμα συγκάλεσε σήμερα η νέα ηγέτις του, Τζίπι Λίβνι, απευθύνοντας έκκληση για την ενότητα του κόμματος, μετά την εσωτερική διαμάχη κατά τη διεκδίκηση της ηγεσίας.

Μεγάλος απών από τη συνεδρίαση ήταν ο υπουργός Μεταφορών Σαούλ Μοφάζ, ο οποίος προκάλεσε έκπληξη χθες, Πέμπτη, ανακοινώνοντας ότι θα αποχωρήσει προσωρινά από την πολιτική ζωή μετά την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές.

«Χρειάζομαι ένα διάλειμμα για να αποφασίσω για το μέλλον μου», εξήγησε μιλώντας στους υποστηρικτές του.

Η Λίβνι εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση του βασικού της εσωκομματικού αντιπάλου να παραιτηθεί από την κυβέρνηση και από το κοινοβούλιο. Πρόσθεσε ότι σε κατ' ιδίαν συνομιλίες με τον Μοφάζ τού είχε καταστήσει σαφές ότι σκόπευε να συνεργαστούν.

Η ηγέτις του Καντίμα, που έχει αρχίσει τις επαφές για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, εξέφρασε την ελπίδα τα άλλα ισραηλινά κόμματα να επιδείξουν υπευθυνότητα στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού. Διαφορετικά είπε, ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές και να τις κερδίσει, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή