Ισ. Κούβελος: Ψευδείς και συκοφαντικές οι καταγγελίες Γ. Καρατζαφέρη

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 14:20
A- A A+

Ψευδή και συκοφαντικά χαρακτηρίζει ο Ισίδωρος Κούβελος όσα κατήγγειλε χθες εις βάρος του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ.Καρατζαφέρης. «Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πραγματικό περιστατικό που να δικαιολογεί τους ισχυρισμούς του, εκτοξεύει λάσπη για απολύτως ιδιοτελείς πολιτικούς λόγους», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών και προσθέτει:

«Μόνο ως λάσπη και συκοφαντίες μπορούν να χαρακτηρισθούν οι "καταγγελίες" που επιχειρούν να με συνδέσουν με γεγονότα όπως είναι η χωροθέτηση του γηπέδου γκολφ στο Βόλο που έγιναν πολύ πριν αναλάβω την Προεδρία της Επιτροπής Διεκδίκησης της υποψηφιότητας των πόλεων Βόλου και Λάρισας».

Χθες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ υποστήριξε ότι έπειτα από μεθοδεύσεις του κ. Κούβελου -συζύγου της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και προέδρου της Επιτροπής Διεκδίκησης για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013- ο πεθερός του γιου της υπουργού Εξωτερικών αγόρασε έκταση 1.800 στρεμμάτων στο Βόλο, η αξία της οποίας πολλαπλασιάστηκε αφού επελέγη να κατασκευαστούν εκεί τα γήπεδα γκολφ και όλες οι υποδομές για τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Απαντώντας, ο Ισίδωρος Κούβελος διευκρινίζει ότι «η χωροθέτηση της περιοχής Νηές ως εναλλακτικού χώρου για το γκολφ των Μεσογειακών Αγώνων έγινε από το Δήμο Βόλου και συμπεριλήφθη στο φάκελο υποψηφιότητας που υπέβαλαν οι Δήμοι Λάρισας και Βόλου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τον Ιούνιο του 2006. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προέκρινε έναντι της Πάτρας και επικύρωσε τον φάκελο αυτό στις 26 Ιουνίου 2006, αναθέτοντας στις δυο πόλεις την υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Ο πλήρης φάκελος υποψηφιότητας των δυο πόλεων, με όλα τα στοιχεία, εστάλη από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων στις 30 Ιουνίου 2006».

«Ολα αυτά -υπογραμμίζει- συμβαίνουν πολύ πριν εγώ αναλάβω την Προεδρία της Επιτροπής Διεκδίκησης της υποψηφιότητας των πόλεων Βόλου και Λάρισας για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, κάτι που έγινε την 16η Νοεμβρίου του 2006».

Επιπρόσθετα, όπως υποστηρίζει ο κ. Κούβελος, «μετά την ανάληψη της Προεδρίας από εμένα η Επιτροπή Διεκδίκησης δεν έκανε καμιά μεταβολή στα στοιχεία που αφορούσαν τη χωροθέτηση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων του γκολφ, όπως συνέβη και με τη συντριπτική πλειοψηφία των προταθέντων αγωνιστικών χώρων».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «όπως προκύπτει από όλους τους φακέλους υποψηφιότητας, τόσο των Δήμων Λάρισας και Βόλου, όσο και της Επιτροπής Διεκδίκησης της υποψηφιότητας των πόλεων Λάρισας και Βόλου για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, καμιά δημόσια δαπάνη, καμιά επιβάρυνση δεν υπάρχει στον κρατικό προϋπολογισμό ή στον προϋπολογισμό των έργων για τους αγώνες, για τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές των αγώνων του γκολφ».

Καταλήγοντας, ο κ. Κούβελος επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει δημόσια χρηματοδότηση για αυτές τις εγκαταστάσεις και γνωστοποιεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη:

«Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης της υποψηφιότητας των πόλεων Λάρισας και Βόλου για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 αγωνίσθηκα με πάθος για να αναλάβουν οι δυο πόλεις της Θεσσαλίας τους Αγώνες. Μια σημαντική επιτυχία η οποία βεβαίως μέχρι τον Οκτώβριο του 2007 που λήφθηκε η απόφαση, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα των ημερών εκείνων δεν ήταν καθόλου βέβαιη δεδομένου, ότι όλοι θεωρούσαν "φαβορί" τη Ριέκκα της Κροατίας. Για όλα τα ψεύδη και τις συκοφαντίες που ανυπόστατα διατυπώνει ο κ. Γ. Καρατζαφέρης θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη».

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η ανακοίνωση - απάντηση που εξέδωσε το Πολιτικό Γραφείο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή