Αλ. Αλαβάνος: «Αλητείες θα παρουσιαστούν για να αγοράσουν τις ΟΑ»

Σφορδή επίθεση σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 15:40
UPD:21:33
A- A A+

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, και προσωπικά τον υπουργό Μεταφορών για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις τελευταίες εξελίξεις στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως η κυβέρνηση επιβαρύνεται «με ένα βύθισμα σε μία τελική κρίση και εξαφάνιση της Ολυμπιακής Αεροπορίας».

Αναφερόμενος στα ελλείμματα της αεροπορικής εταιρείας, ο κ. Αλαβάνος επέρρριψε «πολύ μεγάλες» ευθύνες και στο ΠΑΣΟΚ, ενώ κατέθεσε τηλεγραφικά και τα δέκα σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Ολυμπιακή.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε πως στην περίπτωση της Ολυμπιακής «έχουμε λάθος κυβέρνηση, που σε λάθος χρόνο κάνει τη λάθος κίνηση». «Είναι λάθος η Κυβέρνηση που έχουμε σήμερα μέσα πια στις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις και που είναι μια κυβέρνηση η οποία είχε πιστέψει και πιστεύει ότι, μέσα από την απελευθέρωση των αγορών και την έλλειψη κοινωνικών ή άλλων ελέγχων, μέσα από τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, μέσα από το μοχλό του real estate που έφτασε μέχρι τα μοναστήρια και τους Εφραίμ, θα μπορούσε να δώσει μία κίνηση στην ελληνική οικονομία και επίλυση των προβλημάτων» εξήγησε.

Επίσης, ο κ. Αλάβανος προέβλεψε πως «μέσα σε αυτό το πλαίσιο των υψηλών τιμών πετρελαίου, μέσα στη γενικότερη πίεση που νιώθουν οι αεροπορικές επιχειρήσεις και οι αερομεταφορές, αλητείες θα παρουσιαστούν για να αγοράσουν την Ολυμπιακή, σαν και αυτές τις αλητείες που είχαν παρουσιαστεί στους μέχρι τώρα διαγωνισμούς που είχαν γίνει από σας ή από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ». Προειδοποίησε ακόμη πως το κυβερνητικό σχέδιο για την εταιρεία επιβαρύνει το προσωπικό, μεγάλο μέρος του οποίου ρίχνεται στην αβεβαιότητα.

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Το μεγάλο λάθος της κυβέρνησης Καραμανλή είναι ότι ολοκληρώνει τη δική σας πολιτική». Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι θα περίμενε από αυτούς να κάνουν αυτοκριτική ή τουλάχιστον να προβληματιστούν για το ενδεχόμενο να φταίει και το κόμμα τους, καθώς, όπως ανέφερε, υπάρχει πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ που κατηγορείται για την υπόθεση Siemens. Μεταξύ άλλων σημείωσε ακόμη πως η Ολυμπιακή αντί σαν τις άλλες εταιρίες να έχει έναν, δύο, τρεις τύπους αεροσκαφών, έχει τη μεγαλύτερη συλλογή γραμματοσήμων. «Διότι το κάθε αεροπλάνο από την κάθε εταιρία ήταν και μία μίζα στις τσέπες των Υπουργών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή