Πακιστάν: Τουλάχιστον 50 οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2008 19:38

A- A A+

Toυλάχιστον 50 οι νεκροί και 200 οι τραυματές από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου Μάριοτ στο Ισλαμαμπάντ.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, πολλοί είναι οι παγιδευμένοι μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Ο απολογισμός είναι προσωρινός ακόμη αφού πολλοί είναι οι παγιδευμένοι μέσα στο ξενοδοχείο που από τις φλόγες έχει καταστραφεί εν μέρει, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχοι.

"Ενα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά εμβόλισε την είσοδο και μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί 40 πτώματα, αλλά ο αριθμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος", δήλωσε ο Ασγκάρ Ράζ Γκαρνταζί, διοικητής της αστυνομίας και επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί είναι περίπου 50 και οι τραυματίες γύρω στους 200.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Ασίφ Αλί Ζαρντάρι έκανε την πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο, μερικές εκατοντάδες μέτρα ανατολικά του ξενοδοχείου τονίζοντας ότι η τρομοκρατία πρέπει να εξουδετερωθεί.

Η πυργκαγιά εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη σε τουλάχιστον δύο σημεία του ξενοδοχείου με τα 290 δωμάτια που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Μετά την έκρηξη δημιουργήθηκε ένας κρατήρας στον δρόμο που γέμισε από συντρίμια.

Από την έκρηξη κατέρρευσε η οροφή του εστιατορίου όπου την ώρα εκείνη 200 με 300 άτομα γευμάτιζαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή