Πακιστάν: Ξεπερνούν τους 60 οι νεκροί

Τρομοκρατική επίθεση στο Ισλαμαμπάντ
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2008 09:24
UPD:09:31

A- A A+

Oι άνδρες των σωστικών συνεργείων επιχείρησαν σήμερα για πρώτη φορά να εισέλθουν στα φλεγόμενα ερείπια του ξενοδοχείου Μάριοτ για να εντοπίσουν τυχόν άλλα πτώματα πέραν των 60 που έχουν ήδη βρεθεί, μετά την την επίθεση αυτοκτονίας που σχεδόν κατέστρεψε το πεντάστερο ξενοδοχείο στο κέντρο του Ισλαμαμπάντ.

Ολη την νύχτα πυροσβέστες και στρατιώτες προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την τεράστια πυρκαγιά που ακολούθησε την έκρηξη μετά την πρόσκρουση στην μεταλλική μπάρα ασφαλείας του παγιδευμένου με μία περίπου ένα τόνο εκρηκτικών μικρού φορτηγού, χωρίς να κατορθώσουν να εισχωρήσουν πιο βαθειά από τον προθάλαμο της κυρίας εισόδου και ορισμένα εστιατόρια στο ισόγειο του εξαώροφου κτιρίου που κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Μόνο ορισμένοι άνδρες των σωστικών συνεργείων με ειδικό εξοπλισμό και φιάλες οξυγόνου κατόρθωσαν να εισέλθουν πιο βαθειά στο ξενοδοχείο των 300 δωματίων.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 60 πτώματα που ανήκουν κυρίως σε άνδρες της ασφάλειας,σε θυρωρούς, σε ορισμένους ξένους που βρίσκονταν κοντά στις εισόδους και σε περαστικούς.

Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και παρά το γεγονός ότι η μεγαλλική μπάρα ασφαλείας βρισκόταν 20 μέτρα από την είσοδο καταστράφηκε σχεδόν όλο το κτίριο. Ο κρατήρας που δημιουργήθηκε στον δρόμο είχε διάμετρο 20 μέτρα και βάθος οκτώ.

Ο πακιστανός πρόεδρος Ασίφ Αλι Ζαρνταρί αναχώρησε σήμερα για να παραστεί στην 63-η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών,ενώ την Τρίτη θα συναντηθεί στην Νέα Υόρκη με τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Στην πενθήμερη επίσκεψή του τον συνοδεύον οι υπουργοί Εξωτερικών και Πληροφοριών.

Μιλώντας χθες στο κοινοβούλιο της χώρας του,ο Ζαρνταρί υποσχέθηκε να "ξερριζώσει την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό" και τόνισε ότι η χώρα του δεν ανεχθεί παρείσφρηση "από οποιαδήποτε δύναμη στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας", σε μία άμεση αναφορά στις αυξανόμενες αεροπορικές επιθέσεις από αμερικανικές δυνάμεια οι οποίες δρουν στο Αφγανιστάν που πραγματοποίησαν επίσης την πρώτη χερσαία τους επιχείρηση στις 3 Σεπτεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή