Πακιστάν: Τέσσερις ξένοι μεταξύ των 60 νεκρών της επίθεσης στο Μάριοτ

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 08:31
REUTERS

A- A A+

Τέσσερις ξένοι είναι ανάμεσα στους 60 νεκρούς της επίθεσης αυτοκτονίας στο ξενοδοχείο Μάριοτ του Ισλαμαμπάντ: Δύο Αμερικανοί, μια Βιετναμέζα και ο Τσέχος πρεσβευτής στη χώρα, σύμφωνα με νοσοκομειακές και διπλωματικές πηγές.

"Στο νοσοκομείο μας μεταφέρθηκαν τα πτώματα δύο Αμερικανών, μιας γυναίκας από το Βιετνάμ και του πρεσβευτή της Τσεχίας", διευκρίνισε ο Δρ Ουασίμ Χαουάζα εκπρόσωπος του νοσοκομείο PIMS του Ισλαμαμπάντ.

Διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν το θάνατο των Αμερικανών και της Βιετναμέζας. Η Πράγα ανακοίνωσε χθες το θάνατο του πρεσβευτή της στο Πακιστάν Ιβο Ζντάρεκ.

Στο μεταξύ, η Κοπεγχάγη ανακοίνωσε ότι ένα μέλος της δανικής υπηρεσίας Πληροφοριών που βρισκόταν στο ξενοδοχείο την στιγμή της επίθεσης δεν έχει δώσει σημάδια ζωής και αναζητείται.

Διπλωματικές πηγές επισήμαναν πως δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί τρία πτώματα, τα οποία οι αρχές πιστεύουν ότι ανήκουν σε ξένους.

Σύμφωνα με το πακιστανικό υπουργείο Εσωτερικών, ανάμεσα στους τραυματίες είναι 11 ως 21 ξένοι, αλλά βρίσκονται εκτός κινδύνου. Πρόκειται για τουλάχιστον τέσσερις Αμερικανούς, έναν Βρετανό, τέσσερις Σαουδάραβες, έναν Λιβανέζο και έναν Αφγανό.

Το υπουργείο έκανε λόγο χθες Κυριακή για 53 νεκρούς και 266 τραυματίες, αλλά ανώτατοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 60.

Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν και σήμερα το πρωί τις έρευνες στο ξενοδοχείο των 300 δωματίων, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από τα 600 κιλά ΤΝΤ που ήταν κρυμμένα στην καμπίνα φορτηγού, το οποίο προσπάθησε να περάσει τον τοίχο ασφαλείας του κτιρίου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή