ΣΥΡΙΖΑ: «Εθνικό έγκλημα η εκποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής»

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 11:53
UPD:12:11
A- A A+

«Η απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να πουλήσει την ιστορική και κερδοφόρα Εθνική Ασφαλιστική σε ξένη πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία ευθυγραμμίζεται με την αντίστοιχη απόφαση για την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Ασφαλιστικής και βεβαίως με την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για την παράδοση του κλάδου των ασφαλειών στο ξένο πολυεθνικό κεφάλαιο».

Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε ερώτησή του προς τους κ.κ. υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Απασχόλησης.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει και να αναβαθμίσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στην Εθνική Τράπεζα και τις θυγατρικές της, με παράλληλο κοινωνικό αναπροσανατολισμού του ρόλου της, προφανώς καλύπτει την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής για την εκποίηση της θυγατρικής της ασφαλιστικής εταιρείας».

«Το τραγικό», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, «είναι ότι μια τέτοια απόφαση λαμβάνεται σε μια περίοδο διεθνούς οικονομικής (καπιταλιστικής) κρίσης, στην οποία τραπεζικοί και ασφαλιστικοί κολοσσοί καταρρέουν, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα κλυδωνίζεται και οι κυβερνήσεις των αναπτυγμένων χωρών προβαίνουν σε γιγάντιες εθνικοποιήσεις και κάθε μορφής ενισχύσεις τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών προκειμένου να τις διασώσουν από την κατάρρευση που οδηγούνται λόγω των ακραίων κερδοσκοπικών παιχνιδιών τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή