Γ. Παπανδρέου: «Εκλογές αφού διαλευκανθούν τα σκάνδαλα»

«Χωρίς σχέδιο τα έκτακτα φορολογικά μέτρα»
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008 10:57

A- A A+

Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για πρόωρες εκλογές, αλλά μόνο αφού το κυβερνών κόμμα διαλευκάνει μια σειρά σκανδάλων, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

«Θέλουμε εκλογές, αλλά τις θέλουμε υπό έναν όρο: να διαλευκανθούν τα σκάνδαλα. Ας τελειώνουμε με τις έρευνες και μετά ας πάμε σε εκλογές», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Θέλουμε να δοθεί ένα τέλος στη διαφθορά και να βγει η χώρα από την κρίση».

«Φτάσαμε στο σημείο τα σκάνδαλα να κυριαρχούν στην πολιτική μας ζωή. Συζητάμε για κάθε νέο σκάνδαλο αντί να συζητάμε για θέματα υγείας, παιδείας και ανάπτυξης», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας έτοιμος για πρόωρες εκλογές εφόσον όμως, οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι όσοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα.

Αναφερόμενος εξάλλου στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή και τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Γ. Αλογοσκούφης, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι τα εν λόγω μέτρα αποδεικνύουν την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής.

«Τα έκτακτα μέτρα εφαρμόζονται χωρίς πραγματικό σχέδιο, χωρίς τελικό στόχο», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι οι νέοι φόροι, εκτός από υπερβολικοί, δεν κάνουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των τίμιων φορολογούμενων και των φοροφυγάδων, δημιουργώντας ένα κλίμα απέχθειας και αδικίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου ο προϋπολογισμός του 2007 ξεπέρασε το όριο του 3% για το έλλειμμα. «Ελπίζω να μπορέσουμε να αποφύγουμε την επιτήρηση, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πολιτική ισχυρότερης ανάπτυξης. Αυτά τα φορολογικά μέτρα θα πλήξουν την οικονομία και θα μειώσουν τα έσοδα», τόνισε.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του στο Reuters, o κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο όραμά του για ένα «πράσινο οικονομικό μοντέλο», καθώς όπως είπε, η χώρα είναι πλούσια σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο.

Ερωτηθείς για το πού μπορούν να βρεθούν τα κεφάλαια για τα προγράμματα παιδείας και κοινωνικής πρόνοιας, υποστήριξε ότι ένας τρόπος είναι να δοθεί τέλος στην κακοδιαχείριση του κράτους και να παταχθεί η διαφθορά, ενώ ένας άλλος τρόπος είναι η αναθεώρηση των αμυντικών δαπανών.

Πηγή Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή