Ευ. Μεϊμαράκης: Να απαντήσουμε στα ερωτήματα του πολίτη

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008 15:18
UPD:25/09/2008 15:01
A- A A+

«Δεν μπορεί η καλοπροαίρετη διάθεση αυτοκριτικής να παρερμηνεύεται ως βολές ή πυροβολισμοί ή οτιδήποτε» δήλωσε ο υπουργός ¶μυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης ερωτηθείς, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για χθεσινές αναφορές του σε τηλεοπτική του συνέντευξη, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε ούτε ο ίδιος ούτε κανένας υπουργός μπορεί να είναι αναντικατάστατος.

Το να μπορείς να επισημάνεις τις όποιες παραλείψεις υπάρχουν και να διορθωθούν είναι μέσα στις υποχρεώσεις σου, όπως και να καταθέτεις προτάσεις, συμπλήρωσε, ενώ εξέφρασε την άποψη πως ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού στην παρούσα φάση, διότι, όπως εξήγησε, πρόκειται για θεσμική παρέμβαση, που αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, λειτουργεί καλά.

Πρόσθεσε όμως πως υπάρχουν ενδεχομένως διαδικαστικά ζητήματα και ανοιχτά θέματα για να συζητηθούν, ενώ ερωτηθείς σχετικά επισήμανε πως υπάρχουν συζητήσεις για να ληφθούν αποφάσεις και πρωτοβουλίες ώστε να επιστρέψουμε και πάλι στην πραγματική πολιτική.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο υπουργός Αμυνας υποστήριξε πως υπάρχει αύξηση της συσπείρωσης στο ΠΑΣΟΚ και πως στη ΝΔ δεν υπάρχει πτώση, αλλά πτώση του ηθικού και συνεχίζοντας υπογράμμισε:

«Πρέπει να βρούμε διαδικασίες εκείνες που και τη συλλογικότητα θα αυξήσουν και την αλληλεγγύη θα βοηθήσουν και όλους μας θα μας βγάλουν προς τα έξω, να απαντήσουμε στα ερωτήματα που έχει ο πολίτης. Κυρίως να σηκώσουμε το φρόνημα του νεοδημοκράτη να ξαναβρει την αυτοπεποίθησή του».

Ερωτηθείς αν η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ είναι χώρος για αυτές τις αποφάσεις, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι είναι το κατ' εξοχήν πολιτικό όργανο και εκεί κατατίθενται όλα τα θέματα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι αποφάσεις που πρέπει να τις περάσουμε στην κοινωνία.

Στην Κεντρική Επιτροπή, λοιπόν, οφείλουμε όλοι να τοποθετηθούμε, να ξεκαθαρίσει το θέμα και να γίνει από εκεί μια αρχή της χειμερινής περιόδου που να είναι ορατή προς τον πολίτη, αλλά να είναι ορατή και η αλληλεγγύη στην κυβερνητική πολιτική και η προσπάθεια, ώστε οι ατομικές συμπεριφορές να μη στενοχωρούν κανέναν και ταυτόχρονα να μπορούμε να υλοποιήσουμε το νέο πρόγραμμα, συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή