Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο συναντήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008 08:18
EPA/ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΟΥΚΑΣ

A- A A+

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο συναντήθηκε χθες το βράδυ η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συζήτησε θέματα για την ομογένεια και τον ελληνισμό.

Η κ. Μπακογιάννη, η οποία βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την 63η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ότι «είναι πάντοτε διπλή η χαρά να βρίσκεσαι στην Αρχιεπισκοπή», χαρακτηρίζοντας το έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος «εξαιρετικά σημαντικό» και τον ίδιο ως τον «γνησιότερο εκφραστή» της ομογένειας που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και κρατάει αυτούς τους δεσμούς ιδιαίτερα ισχυρούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ευχαρίστησε την υπουργό για την επίσκεψή της για πολλοστή φορά, όπως είπε, στη Νέα Υόρκη και στην έδρα της Αρχιεπισκοπής και εξέφρασε τη χαρά του '«γιατί πρόκειται για μία θερμή ανθρώπινη παρουσία αλλά και παρουσία ενός πολιτικού προσώπου το οποίο έχει και δύναμη και γνώση. Τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα χρειάζονται και τα δύο, πρόσθεσε. Δεν μπορείτε να κάνετε σωστή πολιτική χωρίς γνώση ούτε σωστή πολιτική μόνο με γνώση και χωρίς δύναμη».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Αγη Μπαλτά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή