ΗΠΑ: Οικονομική βοήθεια 151 εκατ. δολ. στην Αιθιοπία

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008 08:38
REUTERS/JOSE CENDON

A- A A+

Οικονομική βοήθεια ύψους 151 εκατ. δολ. στην Αιθοπία αποφάσισε να παράσχει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να βοηθήσει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μέλες Ζενάουϊ να βελτιώσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και της παιδείας στη χώρα.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον εκπρόσωπο της USAID Γκλεν ¶ντερς, τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αιθιοπία Ντόναλντ Γιαμαμότο και τον υπουργό Οικονομικών της Αιθιοπίας Μέκονεν Μανγιαζέουαλ, ανέφερε σχετικό ανακοινωθέν. Παράλληλα θα χρηματοδοτηθούν μέτρα βελτίωσης της διακυβέρνησης, εκδημοκρατισμού και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Συνολικά φέτος η Ουάσινγκτον θα διαθέσει πάνω από 900 εκατ. δολ. (610 εκατ. ευρώ) στην χώρα αυτή στο Κέρας της Αφρικής, που θεωρείται σύμμαχος της κυβέρνησης Μπους στον λεγόμενο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Η Αιθιοπία στηρίζεται ενεργά από τις ΗΠΑ από το 2006, όταν ανέπτυξε στρατεύματα στη γειτονική της Σομαλία σε μια εκστρατεία με στόχο να εκδιωχθεί η Ένωση Ισλαμικών Δικαστηρίων από τα τμήματα της χώρας που ήλεγχε. Η κυβέρνηση Μπους είχε κατηγορήσει τους ισλαμιστές ότι έδιναν ασφαλές καταφύγιο σε εξτρεμιστές κι είχαν σχέση με την αλ Κάιντα--κάτι που έχει αμφισβητηθεί από ορισμένους αναλυτές.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή