Διεύρυνε στις εννέα μονάδες το προβάδισμά του ο Ομπάμα

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008 09:24
EPA/CJ GUNTHER/ΑΡΧΕΙΟ

A- A A+

Διευρύνει το προβάδισμά του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Μπαράκ Ομπάμα, έναντι του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Τζον Μακέιν, έξι εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, εκμεταλλευόμενος και την οικονομική κρίση που πλήττει τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ουάσινγκτον Ποστ και του δικτύου ABC News, ο Ομπάμα προηγείται με 52% έναντι 43% του Μακέιν. Προ δύο εβδομάδων, αντίστοιχη δημοσκόπηση έδινε προβάδισμα στον Μακέιν με 49% έναντι 47% του Ομπάμα.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης, ότι ο Ομπάμα είναι με μεγάλη διαφορά ο υποψήφιος που βρίσκεται πιo κοντά στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί και έχει μάλιστα διψήφια διαφορά από τον Μακέιν σε ό,τι αφορά τον χειρισμό των δυσκολιών στη Wall Street.

Ενδεικτικό είναι ότι μεταξύ των ανεξαρτήτων ψηφοφόρων, ο Ομπάμα προηγείται με 53% έναντι 39% του Μακέιν. Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος είχε ελαφρό προβάδισμα στην κατηγορία αυτή των ψηφοφόρων αμέσως μετά το συνέδριο του κόμματός του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή