Μνημόνιο συνεργασίας με την Καραϊβική Κοινότητα για την κλιματική αλλαγή

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008 15:06
A- A A+

Υπεγράφη την Τρίτη το βράδυ το μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Καραϊβικής Κοινότητας, για τη χρηματοδότηση δράσεων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ το χρόνο για την επόμενη τετραετία.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν στο Γραφείο Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής της Καραϊβικής Κοινότητας Dr. Κenrick Leslie.

Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη δράσεων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, μνημονεύοντας την προχθεσινή υπογραφή ανάλογου Μνημονίου με την Αφρικανική Ένωση. Παράλληλα, επιβεβαίωσε την πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει στην υπογραφή Μνημονίου με τη Συμμαχία των Μικρών Νησιωτικών Κρατών.

Τόνισε ακόμη πως η υπογραφή του μνημονίου εκφράζει τη σταθερή βούληση της Ελλάδας να εμβαθύνει τη συνεργασία της με τις αναπτυσσόμενες χώρες και να συμβάλει ουσιαστικά στην κοινή προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή