Πλαφόν στη βενζίνη, μειώσεις τιμών σε ρεύμα και βασικά τρόφιμα ζητά το ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008 17:02
A- A A+

Την επιβολή έκτακτου πλαφόν στην τιμή της βενζίνης, ώστε αυτή να μειωθεί κατά περίπου 11 λεπτά, την επίσπευση της εφαρμογής της ρήτρας καυσίμων στα τιμολόγια της ΔΕΗ ώστε να επωφεληθούν οι καταναλωτές από την πτώση των διεθνών τιμών και τη μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 7,5%, καθώς και την αποκλιμάκωση στις τιμές βασικών προϊόντων, κατ’ αντιστοιχία με την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών βασικών τροφίμων ζήτησε ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε υποστήριξε πως παρά την έντονη αποκλιμάκωση που σημειώνεται στις διεθνείς τιμές τροφίμων και καυσίμων τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες, η ελληνική αγορά «κρατάει στην τσέπη» της ένα μεγάλο τμήμα αυτών των μειώσεων.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που καταγράφεται σε μια αγορά όπου «ό,τι ανεβαίνει, δεν κατεβαίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά και βάλλοντας κατά της κυβέρνησης υποστήριξε πως η ανεξέλεγκτη ακρίβεια που χτυπάει τα νοικοκυριά είναι αποτέλεσμα της δικής της αδυναμίας να διαχειριστεί επαρκώς τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας. Σημείωσε ακόμη πως οι προαναφερθείσα διαπίστωση «καταρρίπτει και τον κυβερνητικό ισχυρισμό περί εισαγόμενου πληθωρισμού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή