Θ. Κασσίμης: Η θέση μας στο Σκοπιανό είναι ξεκάθαρη

Επικρίσεις από το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τη συνάντηση Ντ. Μπακογιάννη - Αντ. Μιλόσοσκι
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008 18:52
A- A A+

«Η θέση της Ελλάδος για την ονομασία των Σκοπίων είναι ξεκάθαρη και σταθερή και πάνω σε αυτή τη βάση συζητάμε» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Κασσίμης στην Επιτροπή Εξωτερικών και ¶μυνας της Βουλής, επαναλαμβάνοντας πως συζητάμε με την ΠΓΔΜ μόνο ένα θέμα, αυτό της ονομασίας.

Ο κ. Κασίμης κατά τη συνεδρίαση δέχθηκε τα πυρά του αρμόδιου πολιτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου αλλά και του πρώην υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου για τη συνάντηση που είχε η υπουργός Εξωτερικών προ ημερών με το Σκοπιανό ομόλογό της.

«Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε την συνάντηση αυτή υπό την πίεση των ΗΠΑ. Από τη στιγμή που εμείς έχουμε πάγια θέση και τηρούμε στάση αναμονής, δεν μπορούμε να πηγαίνουμε έτσι σε συναντήσεις» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος. Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Πάγκαλος ήταν και οι επικρίσεις που διατύπωσε ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος επίσης διερωτήθηκε: Μήπως πρέπει να πούμε ρητά ότι δεν συζητάμε θέμα γλώσσας;»

Απαντώντας ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι δεν θα ήταν συνετό να απαντήσει αρνητικά η υπουργός στην πρόσκληση του ομολόγου της της ΠΓΔΜ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή