Αλβανία: Νέο κόμμα από τους διαφωνούντες με τον Εντι Ράμα

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008 12:04
A- A A+

Ομάδα πρώην ηγετικών στελεχών του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, οι οποίοι διαφωνούν με την πολιτική του προέδρου του κόμματος Εντι Ράμα ανακοίνωσαν χθες την ίδρυση ενός νέου κόμματος, το οποίο θα ονομάζεται «Σοσιαλιστικό Κόμμα του 1991».

Τα ιδρυτικά στελέχη του νέου κόμματος, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Γκαζέτα Σκιπτάρε», ανακοίνωσαν ότι έχει καταρτιστεί το καταστατικό του κόμματος και έχουν διορισθεί τα ηγετικά του όργανα (διευθυντική επιτροπή και γραμματείς), ενώ παράλληλα άρχισαν οι διαδικασίες για την καταγραφή του κόμματος στο δικαστήριο.

Τα σύμβολα του νέου κόμματος θα είναι εκείνα του Σοσιαλιστικού Κόμματος του 1991 (όταν ιδρύθηκε το Σοσιαλιστικό Κόμμα), ενώ το καταστατικό θα είναι πάλι το καταστατικό του Σοσιαλιστικού Κόμματος του 2003, πριν αυτό τροποποιηθεί από το Συνέδριο του κόμματος, το 2005.

Το νέο κόμμα επιδιώκει να συσπειρώσει στις γραμμές του τα στελέχη, τα μέλη και τους οπαδούς του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που διαφωνούν με τη σημερινή του ηγεσία και τον πρόεδρο Έντι Ράμα.

Ο πρώην πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Φατός Νάνο - σημειώνει η Γκαζέτα Σκιπτάρε - προτίμησε τη σιωπή και δεν ανταποκρίθηκε σε εκκλήσεις των ιδρυτών του νέου κόμματος, οι οποίοι στην πλειοψηφία είναι υποστηρικτές του, να συμπεριληφθεί στο νέο κόμμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή