«Η κυβέρνηση δεν καθοδηγεί επενδυτικές στρατηγικές της Εθνικής Τράπεζας»

Απάντηση Ν. Λέγκα σε ερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την Εθνική Ασφαλιστική
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008 12:50
A- A A+

«Η κυβέρνηση ούτε παρεμβαίνει, ούτε καθοδηγεί την οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική υιοθετείται είτε από την Εθνική Τράπεζα, είτε απ' οποιαδήποτε άλλη ανώνυμη εταιρεία», υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Λέγκας, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Λούκας Κατσέλη, για την Εθνική Ασφαλιστική.

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Εθνική Ασφαλιστική είναι μια ανώνυμη εταιρεία η οποία λειτουργεί ελεύθερα στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού. Το ίδιο ισχύει και για την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας η οποία κατέχει το 100% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής. Συνεπώς οι επενδυτικές της κινήσεις και οι στρατηγικές επενδύσεις και συμμαχίες της καθορίζονται στα πλαίσια του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Παραμερίζοντας λοιπόν την όποια τακτική εντυπώσεων, οφείλετε να μην αγνοείτε ότι η κυβέρνηση ούτε παρεμβαίνει ούτε καθοδηγεί την οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική υιοθετείται είτε από την Εθνική Τράπεζα, είτε και οποιαδήποτε άλλη ανώνυμη εταιρεία», τόνισε ο κ. Λέγκας και πρόσθεσε:

«Ούτε επίσης μπορεί να γίνεται λόγος για ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής, όταν η ίδια η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να εξετάσει μέσα από διεθνή διαδικασία επιλογής το ενδεχόμενο στρατηγικής συνεργασίας με διεθνή ασφαλιστικό οίκο, αποδεδειγμένης εμπειρίας, υψηλής τεχνογνωσίας και ισχυρής κεφαλαιακής βάσης προκειμένου να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της Εθνικής Ασφαλιστικής και των τραπεζοασφαλιστικών εργασιών του Ομίλου γενικότερα στην Ελλάδα, τη ΝΑ Ευρώπη και την Τουρκία».

Τέλος, ο κ. Ν. Λέγκας κατηγόρησε για «ανακολουθία» το ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως είπε, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ οι υπουργοί Οικονομίας κ.κ. Χριστοδουλάκης και Παπαντωνίου σε σειρά συναφών ερωτήσεων στη Βουλή απαντούσαν ότι «η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται εκτός Δημόσιου Τομέα και λειτουργεί βάσει κριτηρίων που ισχύουν και για τις λοιπές ιδιωτικές Τράπεζες».

«Σήμερα εσείς έρχεστε και λέτε, όπως άλλωστε είπατε, και χθες, κατά την επίσκεψή σας στα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής ακριβώς το αντίθετο: ότι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ θέλει μια εταιρεία δημόσια, υπό δημόσιο έλεγχο, για να παρεμβαίνει ρυθμιστικά», παρατήρησε απευθυνόμενος στην κ. Κατσέλη.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή