Ερώτηση ΠΑΣΟΚ για αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008 13:53
UPD:13:59
A- A A+

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Ευρυπίδη Στυλιανίδη με θέμα «Κενές έδρες από τις αποσπάσεις στα γραφεία» κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ¶ννα Διαμαντοπούλου.

Η βουλευτής, επικαλούμενη πρόσφατα δημοσιεύματα εφημερίδων και φορείς της εκπαίδευσης, επισημαίνει ότι περισσότεροι από 8.000 δάσκαλοι και καθηγητές είναι αποσπασμένοι σε μη εκπαιδευτικές υπηρεσίες και βρίσκονται εκτός αιθουσών διδασκαλίας, ενώ την ίδια ώρα καταγράφονται σημαντικά κενά στα δημοτικά, στα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, αντί να βρίσκονται σε σχολεία της επαρχίας που είναι η οργανική τους θέση, βρίσκονται με απόσπαση στα γραφεία του Υπουργείου Παιδείας ή σε άλλες υπηρεσίες.

Στην ερώτησή της υπογραμμίζει δε, ότι «παρότι το σύστημα διορισμών και μεταθέσεων διέπεται από αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης και είναι διαφανές, έχει εφευρεθεί η ρουσφετολογική βιομηχανία των πλασματικών κενών ιδιαίτερα στους ακριτικούς νομούς υψηλής μοριοδότησης που με αδιαφανείς αποσπάσεις στη συνέχεια, “οι ημέτεροι” βρίσκονται σε περιοχές ή υπηρεσίες της αρεσκείας τους».

Καταλήγοντας η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρωτά τον υπουργό:

• Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την εξάλειψη του φαινομένου των υπεράριθμων διορισμών σε περιοχές της χώρας, όταν σε άλλες παρουσιάζονται ελλείψεις σε πολλές ειδικότητες;

• Προτίθεται να καλύψει τα κενά διοικητικού προσωπικού στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ, στις περιφερειακές υπηρεσίες, στα σχολεία με διοικητικούς υπαλλήλους και πώς;

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή