«Οι Έλληνες στη Ρουμανία τον 19ο αιώνα»

Εκδήλωση του Ιστορικού Αρχείου της Alpha Bank στο Βουκουρέστι
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008 14:24
A- A A+

Επιστημονική συνάντηση με θέμα: «Οι Έλληνες στη Ρουμανία κατά τον 19ο αιώνα» διοργανώνει το Ιστορικό Αρχείο της Alpha Bank.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των ετησίων διεθνών επιστημονικών συναντήσεων του Ιστορικού Αρχείου και θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι, στο Ινστιτούτο Nicolae Iorga, στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2008.

Την επιστημονική ευθύνη της εκδηλώσεως, στην οποία θα λάβουν μέρος διακεκριμένοι Έλληνες και Ρουμάνοι ιστορικοί που εργάζονται σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδος, της Ρουμανίας, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου κυρία Τζελίνα Χαρλαύτη.

Οι ανακοινώσεις που θα γίνουν καλύπτουν όλους τους τομείς δραστηριοτήτων των Ελλήνων στη Ρουμανία κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Η συνάντηση θα ξεκινήσει με τη μελέτη της ύστερης φαναριώτικης περιόδου, στη συνέχεια θα συζητηθούν οι εκπαιδευτικές διαστάσεις της ελληνικής παρουσίας στη Ρουμανία, οι οικονομικές δραστηριότητες των ελληνικών κοινοτήτων, αλλά και οι αρχιτεκτονικές εκφράσεις τους.

Ακόμη, πρόκειται να εξετασθούν οι σχέσεις Ελλήνων και Εβραίων στη Ρουμανία, η δράση των εθνικών ευεργετών αλλά και οι ιδιαιτερότητες της ελληνικής διασποράς σε αυτή τη χώρα.

Χορηγός της επιστημονικής συναντήσεως είναι το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή